Otišla je u Tursku na operaciju nakon koje joj je život postao horor: ‘Čekaj da naoštrim nož’

Autor: F.F

Sara Platt, 33 godine, odlučila je podvrgnuti se zahvatima u Turskoj kako bi transformirala svoje tijelo, što bi koštalo znatno manje nego u Velikoj Britaniji. Međutim, tvrdi da su je kirurzi “osakatili” tijekom 13-satne operacije. Sara je izgubila 12 kila nakon operacije želuca u Velikoj Britaniji, ali je ostala s viškom opuštene kože koju NHS nije htio ukloniti zbog visokih troškova.

Otkrila je kirurga u Turskoj koji je nudio zahvate po znatno nižim cijenama. U Velikoj Britaniji takva bi ju operacija koštala 33 tisuće funti, dok je u Turskoj prošla ispod cijene, ‘samo’ 14 tisuća funti. Nije bila ni svjesna da će ju ova operacija na kraju koštati puno više od novaca.

Na dan operacije u Antalyji primijetila je da bolnica gdje će se operirati, reklamira odjel za plodnost i rađanje, što ju je zbunilo. Nakon operacije, tvrdi da su joj uklonjene ne samo koža s trbuha i grudi, već i s ruku i bokova, što nije dogovorila. Sara tvrdi da se probudila s trbuhom “kao da ima tri dojke” i crno-plavim tijelom, piše Daily Mail.

Još uvijek osjeća posljedice

Prisjetila se i riječi koje su joj dan danas utkane u sjećanje. Liječnik joj je uoči operacije rekao: “Samo da pripremim svoj nož. Njegove točne riječi su bile: Večeras ću ga naoštriti. Nikad to neću zaboraviti. Nakon operacije sam rekla mužu da mislim da ću umrijeti i da pazi na našu djecu”, otkrila je.

Nakon povratka u Veliku Britaniju, liječnici su otkrili infekciju otpornu na liječenje koju je dobila u Turskoj. Prošla je kroz niz operacija kako bi ispravila posljedice kirurških zahvata u Turskoj, ali je ostala s trajnim ožiljcima, rupama u trbuhu i PTSP-om.

Ove stvari mnogi čuvaju u kuhinji, a mogu biti izvor zaraze: Jedan predmet je posebno opasan

“Toliko sam iz traumatizirana, imam vječne noćne more i PTSP… Sve bih napravila da mogu vratiti vrijeme”, rekla je nesretna Sara.

Ova priča ukazuje na rizike “kozmetičkog turizma”, gdje ljudi putuju u inozemstvo zbog jeftinijih estetskih zahvata, često s ozbiljnim posljedicama po njihovo zdravlje. Osim toga, naglašava važnost pažljivog istraživanja i provjere kvalifikacija kirurga prije donošenja odluke o ovakvim zahvatima.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More