Otkrijte ko je kriv za vaše bore, bubuljice i ružan ten

Bez obzira na to koliko pazite na kožu, koliko ulažete u njenu negu i koliko skupe kreme i tretmane sebi povremeno priuštili, večno se borite s njom? Otkrijte greške koje činite i potrudite se one više ne budu vaša navika.

1. Preskakanje obroka
Zato što dovodi do manjka hranljivih materija, zbog čega vam koža može izgledati suvo i umorno a osim toga će i brže ostariti. Jedite redovno i na jelovniku što češće imajte agrume (zbog vitamina C), kikiriki (zbog vitamina E), avokado (zbog vitamina B3) i slatki krompir (zbog vitamina A).

2. Proizvodima za negu kose
Sledeći put kad budete nanosili lak za kosu ili neki drugi proizvod za kosu koji je u spreju, dobro zaštitite lice, a za vreme fizičke aktivnosti nosite traku koja će sprečiti da znoj zajedno sa štetnim hemikalijama dođe u dodir s kožom lica.

3. Prljave naočare
Nemojte ih ostavljati baš na svakom mestu i samo ubacivati u torbu zajedno s hrpom drugih stvari. Kada vam nisu na nosu, odložite ih u futrolu i redovno ih čistite, jer mogu postati pravi rasadnik bakterija.

4. Previše soli
Zbog toga što izaziva dehidrataciju, može uzrokovati suvu kožu i sivkast, umoran ten.

5. Previše šećera
Zato što loše utiče na kolagenska vlakna, zbog čega se koža preuranjeno opusti.

6. Žmirkanje
Uzrokovano problemima s vidom, uzrokuje ružne bore u uglu oka. Ne odlažite pregled vida, obavite ga jednom godišnje.

7. Preterivanje s pilingom
Ako radite piling više od jednom nedeljno, izbacite tu naviku. Na taj način s kože uklanjate i prirodna, blagotvorna ulja koja je štite, pa spoljni sloj brže propada i ne može efektno da zaštiti ostale slojeve.

8. Zapostavljanje usana
Koža na njima je tanka i treba joj posebna nega. Ne samo da redovno morate koristiti balzam za negu i štititi ih od jarkih sunčevih zraka, nego bi bilo dobro i da vaš ruž sadrži hranljive sastojke. Pokušajte da pronađete neki koji sadrži petrolatum, dimethicone i glicerin.

9. Nedovoljno fizičke aktivnosti

Neaktivnost može ubrzati nastanak ružnih smeđih mrlja na koži. Redovno vežbanje, pak, pridonosi dobroj cirkulaciji koja poboljšava izgled kože i pomaže telu da se reši toksina, koji tenu daju umoran izgled, a mogu pridoneti i pojavi podočnjaka.

10. Preterivanje s alkoholom
Slično kao i so, alkohol uzrokuje dehidrataciju organizma usled koje strada koža: postaje suva, perutava, izgleda umorno i dobija nezdravu boju.

Izvor: magazin.hr, M. G.

(Nema glasova)

 Loading …