Otkrijte šta je Olaplex tretman. Obožavaćete ga!

Kažu da Olaplex tretman može najoštećeniju kosu učiniti božanstvenom. Saznajte šta je i da li je stvarno toliko moćan da i vašu kosu učini zanosnom.

Ukoliko ste crnka, vi možete postati plavuša za tili čas, bez ikakvog oštećenja. Da li možete uopšte da poverujete u to? Mnogo je bilo priča o revolucionarnim preparatima za kosu, ali neki su nas i izneverili, pa su žene pomalo skeptične kada je reč o ovim brzim, i toliko neverovatnim rešenjima.

Ukoliko želite da saznate u čemu je tajna Olaplex tretmana i kakva su iskustva korisnica iz običnih salona, onda ste na pravom mestu. Kim Kardašijan, Gvinet Paltrou i Dženifer Lopez su svuda na društvenim mrežama podelile da su oduševljene ovim tretmanom, a mi smo hteli da vidimo šta kažu naše žene i frizeri.

Hajde da vidimo zašto je Olaplex tretman toliko poseban i zašto više nijedan drugi ne može da se meri sa njim!

Šta je Olaplex?

Olaplex je aktivni sastojak koji se koristi u kozmetičkoj industriji. Kreirali su ga doktor Erik Prisli i Kreg Havker. Zanimljivo je što oni nisu uopšte nisu u svetu kozmetike, već se bave hemijskim naukama i naukama o tehnologiji materijala. Ovaj preparat postao je popularan u nezi kose jer je uradio više nego što se očekivalo.

olaplex tretman rezultati

Olaplex ne sadrži sulfate, silikone, diethanolamine, alheide i nikada nije testiran na životinjama.

Šta to radi Olaplex našoj kosi?

Kada sam prošli put bila u frizerskom salonu, zapričali smo se oko Olaplexa, jer su mnogi saloni zatrpani reklamama i prospektima o Revlon Olaplex preparatu i mnogi su ga uvrstili u svoju redovnu ponudu. Frizerka mi je tada rekla: „Jednostavno, Olaplex spaja nespojivo i konačno sada imamo u rukama nešto što će ispuniti mnoge nemoguće želje. Žene su veoma zadovoljne ovim tretmanom.“

Kada je rekla da spaja nespojivo, mislila je kako Olaplex povezuje disulfidne sumporne veze u kosi. One se lome zato što koristimo farbe ili blanš za kosu, kada hemijski tretiramo kosu. Ipak, i ako to ne radimo, može doći do pucanja i zbog zagađenja u vazduhu, nepravilne nege ili čestih naglih promena, na primer, ako mnogo posvetljujemo kosu, a ona nije dovoljno jaka da te promene podnese i izdrži.

Kada ste već isprobali sve što se moglo isprobati, a na glavi i dalje nemate ono što ste želeli, tada na scenu stupa Olaplex.

Ovo nije običan regenerator za kosu koji će samo privremeno učiniti da vaša kosa bude sjajna, blistava i neodoljiva. Ovo je nova nega koja će vam pružiti osećaj zadovoljstva već posle prvog tretmana.

Ako je vaša kosa uništena, Olaplex će joj vratiti snagu i energiju.

Najbolje je da kosu pravilno negujete i da do potrebe za Olaplexom i ne dođe. Naša poznata pevačica Zorana Pavić se i sama uverila u to. Njena kosa je bila oštećena, iskrzana i u jako lošem stanju. Uspela je da je oporavi i bez Olaplex tretmana i na mnogo jednostavniji načini sada joj je kosa sjajna i zdrava.  Promenila je samo jednu stvar u svojoj rutini. I vi možete tako. Da saznate šta joj je pomoglo, biće potrebno da pročitate njeno iskustvo koje se nalazi na ovom linku: Zorana Pavić: KAKVO OTKRIĆE! Ovaj šampon mi je SPASIO KOSU!

No, nije na odmet ni da se upoznate sa ostalim načinima koji pomažu da kosa zablista. Zato, nastavite da čitate.

Olaplex tretman za oporavak kose

Od kada se pojavio, Olaplex je postao trend i brzo je osvojio mnoge frizerske salone, ali i same klijente. Korišćenjem Olaplexa povećava se otpornost na spoljne uticaje i kosa postaje mnogo jača nego što je bila. Glatka, blistava, predivna na dodir. Zdrava i lepa kosa je sinonim ženstvenosti i očito je zašto je ovaj preparat postigao veliku slavu.

On se može koristiti i samo za ojačavanje i negu kosu, ukoliko ste trenutno zadovoljni svojom bojom. Ne morate ništa da menjate, možete samo da uživate u kvalitetnijim vlasima.

Namena Olaplexa je da oporavi internu strukuru kose, a za spoljašnju upotrebu i dalje je potrebno koristiti odgovarajuće šampone, bez sulfata i parabena, na prirodnoj bazi. Uvek birajte šampone koji odgovaraju vašem tipu kose, jer je pravilna nega prvi korak ka zdravoj kosi.

Olaplex se može koristiti kao poseban tretman samo za oštećenu kosu, a može se koristiti i kao dodatak koji će pomoći da farbanje, ispravljanje kose ili pramenovi budu mnogo kvalitetniji, primetniji i znatno lepši.

Ovaj preparat ulazi u samu unutrašnjost dlake i obnavlja njenu strukturu.

Jedno je garantovano, kosa će posle tretmana za oporavak biti mnogo sjajnija i jača, neće pucati kao do tada.

Taj vizuelni efekat je siguran, ali moramo da napomenemo da jedan tretman za oporavak kose uglavnom nije dovoljan. Kada posetite svoj frizerski salon, frizer će vam tačno odrediti koliko je vašoj kosi tretmana potrebno, pa ćete znati za koliko vremena možete da očekujete potpuni željeni preobražaj kose.

Olaplex pramenovi

Pramenovi nikada neće izaći iz mode. Više nijansi na glavi ume da otvori lice i da učini da izgledate zanosno. Ipak, postoji mali problem kod pramenova, a to je što oni zaista mnogo oštećuju kosu. Pripadnice lepšeg pola ovaj poduhvat najviše rade u salonima, ali postoje i one koje pramenove izvlače kod kuće.

Kada se rade pramenovi, koristi se blanš, kako bi se oni najbolje istakli i kako bi bili različiti od same podloge na kojoj se radi. U zavisnosti od boje podloge, pramenovi mogu biti i do sedam nijansi svetliji, što znači da sam posvetljivač treba da bude snažan i koncentrisan.

Suva kosa koja se lomi, posebno na mestu gde su pramenovi je čest slučaj i nezaobilazan je kada se odlučite za ovu frizuru. Sve te nijanse brzo se mogu pretvoriti u pravu noćnu moru i borbu da kosi vratite sjaj i da je oporavite.

Kada se za pramenove koristi Olaplex, situacija se menja. Dodavanjem ovog preparata u posvetljivač neutrališe se veliki deo oštećenja koji bi inače nastao. Dobra stvar što se postojanost posvetljivanja ne gubi. Manje oštećenja, a ista boja pramenova.

Još jedna dobra stvar kod pramenova sa Olaplexom je što su dugotrajniji od običnih pramenova, jer kosa koja je jaka duže zadržava pigmentaciju i bilo koju željenu boju.

min3

Olaplex za skidanje boje

Ofarbali ste se skoro i nikako vam se ne sviđa nova boja? Ili je kod vas slučaj da vam je jednostavno dosadila boja koju imate i želite neku drugu? Postoji rešenje i za to.

Skidanje boje sa kose je proces koji eliminiše molekule boje iz kose kako bi se otklonili tonovi i pigment koji vam se više ne sviđaju. Postoje različiti tretmani skidanja farbi, jedan od njih je sa Olaplexom. Da li će rezultat biti očigledan posle prve posete frizeru, zavisi koliko tonova hoćete da posvetlite boju kose.

Blanš pranje uz Olaplex tretman može da vam donese drastičnu promenu, bez velikih oštećenja. Olaplex čuva vašu dlaku, pa ćete se sa mnogo manje briga usuditi da skidate boju. Sačuvaćete kvalitet kose i ujedno ćete je osvežiti.

Ovaj proizvod može da vam pomogne da skinete trenutnu boju i da se ofarbate u onu koju želite, a to je velika stvar u momentu kada nam je hitno potrebna velika promena, a nama ženama se to s vremena na vreme dešava i vrlo nam je značajno da uspemo u tim, do sada, nemogućim misijama.

Saznajte i koji još skidači boje za kosu postoje!

Kako se koristi Olaplex tretman?

Olaplex se koristi u mnogim frizerskim salonima, pa hajde da vidimo na koji način.

izvođenje olaplex tretmana na kosi

Sam tretman se sastoji iz tri dela, od kojih se prva dva obavljaju u salonu, a treći, četvrti, peti i šesti se može koristiti kod kuće.

 • Prvi deo je Olaplex No. 1 Bond Multiplier i koristi se kao dodatak farbama ili blanšu. Olaplex No. 1 štiti kosu od daljih oštećenja i utiče da boja bude postojanija i da duže bude sjajna i blistava. Ovaj preparat savršeno se uklapa sa svim modernim tehnikama stilizovanja kose kao što su ombre, sombre, balayage i mnoge druge.
 • Drugi deo tretmana je Olaplex No. 2 Bond Perfector i radi se za šamponjerom. Ovaj preparat se neko vreme drži na glavi, kako bi efekat bio što izraženiji. Preparat utiče na to da se kosa dubinski obnovi i da kosa posle njega bude lepša i zdravija, jer utiče na obnavljanje unutrašnjosti strukture kose.
 • Olaplex No. 3 Hair Perfector koristi se kod kuće, kao maska za kosu i daje odlične rezultate. Jednostavno naneste na kosu, ostavite da deluje 10 minuta i isperete.
 • Olaplex Bond Maintenance No.4 šampon koji hrani i obnavlja kosu u periodu između dva odlaska frizeru. Održava kosu lepom, sjajnom i procvetale krajeve vraća u normalno stanje.
 • Olaplex Bond Maintenance No.5 balzam ima isti efekat na kosu kao i No.4. Ovaj balzam sadrži aktivne sastojke koji na molekularnom nivou zaceljuju pokidane vlasi nastalih od toplote i aparata za stilizovanje. Pogodan je dodatak za kućnu upotrebu.
 • Olaplex No.6 Bond Smoother je krema za stilizovanje kose, kod onih stanja gde je potrebna dodatna zaštita od Sunca, solarijuma i aparata koji je uništavaju.
 • Olaplex No.7 Bonding oil – sredstvo za zaštitu krajve kose od toplote

Iako je ovo u ponudi kao ženski tretman, mogu ga koristiti i muškarci. Štaviše, dobar je za one muškarce koji imaju dugu kosu.

Olaplex za kućnu upotrebu

Sjajna vest jeste da ovaj proizvod možete koristiti i kod kuće!

Ovde govorimo od Olaplexu 3, 4,5,6 i 7

Olaplex 1 i 2 koristi se samo u frizerskim salonima.

Kod kuće uz ove preparate možete da oporavite kosu koja je oštećena ili previše hemijski tretirana.

Najbolje bi bilo da ga koristite nakon farbanja, tretmana keratinom, minivala ili ukoliko mislite da je vreme da se ozbiljnije pozavite negom svoje kose.

Olaplex Hair Perfector No. 3 (naziv proizvoda za kućnu upotrebu) nanosi se na mokru kosu, koja je čista i isprana. Ostavite da deluje desetak minuta. Pre toga je dobro raščešljajte i ostavite Olaplex da vam pruži sve ono što će vaša kosa istinski obožavati.

Posle tih desetak minuta, koristite ostale preparate, označene brojevima od 4-7. Dakle, od šamponiranja, do zaštite krajeva. To sve možete sami kod kuće. Preporučuje se da Olaplex koristite jednom nedeljno i rezultati će biti vidljivi već posle nekoliko korišćenja. Ono što ćete primetiti odmah jeste sjaj kose i svežina, a kasnije će struktura dlake postajati jača, a kosa bujnija i zdravija.

Olaplex šampon možete koristiti i češće, prilikom svakog pranja ukoliko smatrate da vam je kosa baš vidno oštećena i da joj treba više pažnje.

To je u slučajevima ako imate:

 • farbanu kosu
 • plavu kosu
 • suvu kosu
 • sve to zajedno

Cena i gde ga možete kupiti

Kada je reč o cenama Olaplex tretmana, oni variraju od salona do salona. Savetujemo uvek da idete u proveren salon i da uvek ispitate koliko je određeni frizer stučan.

Ukoliko vidite da neki frizerski salon mnogo odskače sa cenama i da je jako jeftin, preporučujemo da ga ipak zaobiđete jer postoje i mnoge kopije Olaplexa i verujemo da postoje saloni koji ga zloupotrebljavaju, a to može dovesti do još većeg oštećenja i goreg stanja na vašoj glavi.

Olaplex za oporavak kose košta prosečno 2500 dinara po tretmanu, a sa farbanjem, pramenovima, šišanjem, ili neki drugim željenim stilizovanjem može premašiti cifru od 10.000 dinara po tretmanu.

Olaplex za kućnu upotrebu može se naći i u bolje opremljenim frizerskim salonima, a može se naručiti i preko interneta. Bočica od 100ml košta oko 3000 rsd (po proizvodu). Znači, za kompletan tretman koji možete odraditi kod kuće ( koji podrazumeva preparate od broja 3-7) potrebno vam je oko 15 000 rsd.

Alternativa Olaplex tretmanu

Sad kada sve ovo pročitate, shvatite da cena oporavka kose nije nimalo naivna. Da li baš mora toliko da košta?

Ne baš!

Na našem tržištu postoje sjajni proizvođači kozmetike na prirodnoj bazi koji nude proizvode za kosu premimum kvaliteta. Možda nemaju u ponudi alternativu za Olaplex 1 i 2 jer su ti ipak proizvodi za profesionalnu negu kose. Ipak, vama je bitno da i ne dođete do toga da vam trea oporavak kose.

Kako?

Važno je da osnovna nega kose i preprati za pranje budu više od običnog šampona sa mirisom i penom. Gledajte sastav i birajte one koji su puni biljnih aktivnih materija koje zaista neguju i jačaju kosu, a pri tom su bez sulfata.  Vlasilan šamponi ispunjavaju ovaj uslov i sve je veći broj onih koji ih hvale.

A šta kažu iskustva?

Delim sa vama iskustva korisnica Olaplexa. Hajde da vidimo da li Olaplex ima i nekih loših strana?

„Imala sam crnu kosu koja mi je postala dosadna. Šesta godina, a ja ofarbana u crno. Navikla sam na nju, kao i svi ljudi oko mene, ali trebala mi je neka promena. U mom životu su se mnoge stvari izmenjale, samo je ta boja ostala ista. Nisam imala hrabrosti ni volje da na prirodan način čekam da mi kosa poraste, i da je samo skraćujem.

Kada sam rekla svojoj frizerki da želim da iz crne promenim boju u svetlo smeđu i da imam pramenove, rekla mi je da je to samo moguće uz Olaplex. Ja do tada nisam ni koristila, niti sam čula za taj preparat jer mi kosa nije ni bila mnogo oštećena. Duga, ravna, crna kosa zahtevala je sada mnoge promene.

Trebalo mi je tri tretmana da dođem do željene podloge na kojoj bih uradila još svetlije pramenove. Istina, Olaplex ne radi preko noći, ali je moguće skinuti boju bez previše oštećenja.

Svakom posetom, dobijala sam svetliju boju i nazirala se moja prirodna, svetlo smeđa kosa. Išla sam na svakih mesec dana, kako bih ubrzala proces, tako da nisam mnogo vremena izgubila. Posle toga, dobila sam ono što sam želela. Kosa mi nije bila oštećena, ja sam očekivala da će biti, bila sam ubeđena u to.

Oduševilo me je to što izgleda zdravo, lepo i bujno, nekako sija. Naravno, potrebna je nega i posle željene boje. Ipak, jedina mana je što bilo koji tretman sa Olaplexom nije nimalo jeftin.“ Ispričala nam je Kristina.

Bonus savet

Pre nego se odlučite za odlazak i privrgnete se tretmanu oporavka kose, dobro se raspitajte koji oblik preparata vam stavljaju na kosu. Poslednjih meseci, pojavile su se mnoge kopije Olaplex tretmana, najkorišćenija zamena je Olaplex u prahu, pakovanje od pola kilograma, koje u original verziji ne postoji.

Raspitajte se i o količinama koje treba da se nanesu, jer mnogi frizerski saloni (ne znamo koji potvrđeno) štede na količini, a samim tim vi gubite na kvalitetu i dobro postignutom rezultatu.

A najvažnije od svega – kada opravite kosu, brinite o njoj na adekvatan način kako joj opet ne bi bili potrebno spašavanje, jer ma koliko da je dobar, ni Olaplex nije magičan.

Read More