OTKRILA BRZO RJEŠENJE ZA OPEKLINE OD SUNCA: ‘Nakon 30 minuta su nestale…’

Pixabay

ZABORAVITE JOGURT!

+
AAA

OTKRILA BRZO RJEŠENJE ZA OPEKLINE OD SUNCA: ‘Nakon 30 minuta su nestale…’

Autor: S.V.

Temperature u Hrvatskoj ovih dana dosežu svoj maksimum, a obzirom da je do ovog ekstremnog zatopljenja došlo naglo, naša nepripremljena koža mogla bi nastradati na suncu. Podnevno sunce najbolje je izbjegavati, no ako do “gorenja kože” ipak dođe, jedna Amerikanka nudi sjajno rješenje koje joj je otkrio njezin liječnik.

Cindie Allen-Stewart iz američke savezne države Teksas kaže kako je spas pronašla u – pjeni za brijanje s dodatkom mentola:

“Nanesite je na mjesto koje ima opekline i ostavite na koži. Osjetit ćete kako izvlači toplinu iz kože. Nakon 30 minuta pjena će izgledati kao da se otopila i bit će osušena. Na dijelu gdje imate opekline osjećat ćete hladnoću, a to je dobar znak”, kazala je Cindie koja je svoje iskustvo podijelila na Facebooku.

“Nakon toga isperite je mlakom ili hladnom vodom pod tušem, a ako je potrebno i ako se opeklina još nazire, tretman ponovite i slijedeći dan”.

Dermatologinja dr. Jessica Krant potvrdila je njezine riječi:

“Pjena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge kemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplinu iz opeklina jer brzo isparava pa je oporavak puno brži”, kazala je za Huffington Post.

Autor:S.V.

ZADNJE VIJESTI


ČITAJTE ŠTO PIŠE

NAJGORA VRSTA KRUHA KOJU MOŽETE POJESTI: Sadrži jako puno sastojaka, neke od njih ne možete ni pročitati! Izbjegavajte to jesti!


PRIPREME ZA LJETO

UBACITE U PREHRANU ORAŠASTE PLODOVE I BRZO ĆETE SMRŠAVITI: Izazivaju osjećaj sitosti, a idealna dnevna mjera je šaka! Poželjno ih je jesti u međuobrocima!


VRIJEME JE ZA BORBU

Hrvatska liga protiv raka: Hrvatska i Europa mogu ‘dekodirati’ rak te spriječiti čak 40% slučajeva raka!


ZABORAVITE JOGURT!

OTKRILA BRZO RJEŠENJE ZA OPEKLINE OD SUNCA: ‘Nakon 30 minuta su nestale…’

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article