Ova hrana je otrov: Odmah prestanite jesti ove namirnice ako želite dugo!

Ova hrana je otrov izbjegajite je ako želite dobro sebi!

Pašteta

Za spravljanje pašteta koristi se najeftinije i najlošije meso. U patetu se stavljaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Pored toga više od polovice paštete čini voda, te puna je emulgatori i ostale kemikalije dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto.Paštete su pune soli ne morate se stoga zauvijek odreći omiljenog namaza. Možete ih pripremiti u svom domu.

Rezultat slika za margarin

Hrenovke

Većina nas voli meso sa roštilja,meso pripremljeno na ovaj način može lako postati kancerogeno, jer kada je tako pripremljeno otpušta jedinjenje pod imenom akrolein koje je kancerogeno.

Mi nismo ni vjesni koliko lošom prehranom  možemo naštetiti sebi, stoga ne biste smjeli često jesti meso sa roštilja,izbjegavajte ga!

Mnoga istraživanja su pokazala da hrana sa roštiljajedan je od faktor koji uzrokovati rak pankreasa, crijeva, želuca i mnoge tegobe.Stoga obratite pažnju šta unosite u organizam.

Ono što takođe nije zdravo jeste da jedete hrenovke i kobasice posebno ako je to u velikim kolikočinama, raspitajte na koji način se prave hrenovke pa će vam sve biti jasnije.

Ti proizvodi se dobijaju od nekvalitetnog mesa,u njih se dodaju konzervansi i štetne materije. Zbog toga ih zbjegavajte i uzimajte kvalitetno meso.

Čips

U prvoj fazi proizvodnje pšenica, riža, kukuruz i krompirne pahuljice se miješaju i od tih sastojaka se dobije tijesti, koje se zatim oblikuje, a nakon toga prži u ulju i suši.

Image result for čips

U zadnjoj fazi čipsu se dodaju otrovni pojačivači ukusa. Svi sastojci za smjesu od koje se pravi čips su genetski modifikovani, jer su jeftiniji i dostupniji,najopasnijih od sastojaka koji se  nalazi u čipsu nije dodat u procesu proizvodnje, nego je nus-produkt prerade. U pitanju je kancerogena supstanca akrilamid, a ona izaziva tumor.

Akrilamid se stvara kod pripreme hrane koja je izložena termičkoj obradi, posebno je prisutna u čipsu jer se nakon pečenja na visokoj temperaturi i isušuje na visokoj temperaturi. Sve vrste hrane koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 stepeni sadrži ovu kancerogenu supstancu.

Ako stalno jedete čips, za godinu popijete pet litara ulja koje je čips upio za vrijeme prženja.

 

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja