Ovaj proizvod košta 100 dinara, a NEVEROVATNO IZBELJUJE PEŠKIRE I ZAVESE: Odličan je i za kupatilo i za probleme sa kožom!

Dom i porodica

Beli sintetički i pamučni materijali su osetljivi na kuvanje, sunce, prašinu ili pušenje u kući pa s vremenom postaju sivi.

Izvor: blic žena/Milorad Milovanović  |  

Foto: wirakorn deelert/Shutterstock

Foto: wirakorn deelert/Shutterstock

.

Sigurno ste pokušali sa mnogobrojnim sredstvima da vratite belinu svojim zavesama. Ali sunčevo zračenje, kuvanje ili eventualno pušenje u kući faktori su koji utiču na to da tkanina posivi, a standardni deterdženti ne pomažu.

Postoji jednostavan trik sa kojim će vaše zavese opet zasijati snežno-belom bojom.

Alkoholno sirće je rešenje

U u bubanj mašine zajedno sa zavesama stavite pola čašice belog alkoholnog sirćeta, a fioci sipajte standardni deterdžent koji koristite i inače. Rezultat će biti popuno bele zavese. Na isti način možete da izbelite i posivele peškire, posteljinu ili stolnjake.

Ne brinite se za miris, on će tokom pranja potpuno nestati, piše „Good Housekeeping“. Osim toga, sirće je i prirodni omekšivač koji će vaš veš dodatno omekšati.

Evo zašto bi sve trebalo da ga koristite.

• Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bele odeće. Pola šolje sirćeta izlijte na veš pre nego ga stavite u mašinu. Sačuvaće vam boju odeće, povećaće učinak deterdženta i sprečiće da na odeći nakon pranja ostanu tragovi deterdženta.

• Koristite sirće umesto omekšivača za rublje. Ulijte ga u deo za omekšivač i veš će biti mekši.

• Alkoholno sirće neutralizuje neugodne mirise na odeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris duvanskog dima ili hrane.

• Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu za veš i dlake će nestati. Uz to, ono će smanjiti i statički elektricitet kod odeće.

• Alkoholnim sirćetom možete očistiti i samu veš-mašinu jer će ono ukloniti sve nečistoće i tragove kamenca i buđi.

Read More