Ovdje nikako ne bi smjeli nositi svoj mobitel: Većina ih drži upravo tamo

Autor: F.F

Većina ljudi nosi svoje mobilne uređaje u džepu od hlača, dok djevojke ponekad koriste poprilično neobično mjesto za čuvanje mobitela. Svi smo se našli u situaciji da stavimo telefon u džep ili grudnjak kako bismo ga lakše nosili kada su nam ruke slobodne. No, takva navika može imati negativne posljedice za naše zdravlje, pa bismo je trebali izbjegavati, piše Tips & Tricks.

Foto: Pexels

Negativni učinci na kožu

Dr. Devre Davis istražuje dugi niz godina utjecaj pametnih telefona koji su prislonjeni uz kožu. Pokazalo se da zračenje koje dolazi iz telefona može štetiti koži, koja je izuzetno osjetljiva na vanjske utjecaje. Ovo može imati negativne posljedice po zdravlje kože.

Oštećenje mozga i DNK

Zračenje telefona može utjecati na zaštitni sloj mozga i uzrokovati oštećenje DNK, što povećava rizik od depresije. Prema riječima dr. Davisa, priručnik iPhonea čak upozorava da je bolje ne nositi telefon izravno na koži ili u džepu. Studije su također pokazale da nošenje telefona u džepu može utjecati na gustoću kostiju u zdjelici.

Zaboravite na kupovinu paste za zube: Napravite ju kod kuće s par namirnica, ali na jedno pazite

Rizično punjenje telefona

Osim nošenja, punjenje telefona u krevetu također može predstavljati rizik. Postavljanje telefona na punjač noću često rezultira time da je telefon blizu glave, što može biti opasno. Ako telefon nije spojen na punjač, dodirna točka može doći u kontakt s nakitom, što predstavlja rizik. Stoga, pametno je izbjegavati nošenje nakita u krevetu i ne držati telefon pored glave dok puni.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More