OVE NAMIRNICE UBIJAJU VAŠ LIBIDO! Bez jedne mnogi ne mogu zamisliti dan, ne konzumirajte ih ako imate ovih problema

Foto: Pexels

SAVJETI ZA OBA SPOLA

+
AAA

OVE NAMIRNICE UBIJAJU VAŠ LIBIDO! Bez jedne mnogi ne mogu zamisliti dan, ne konzumirajte ih ako imate ovih problema

Autor: T. Š.

Prehrana ima veliki utjecaj na libido i kod muškaraca i kod žena, te često može pomoći, ali i odmoći u intimnim trenucima. Naime, upravo hrana koji unosimo utječe na razinu hormona u krvi što je u direktnoj vezi sa seksualnim nagonom.

Osim pržene hrane i alkohola, postoji cijeli niz namirnica koje mogu negativno utjecati na naš libido. Provjerite jeste li konzumirali neku od ovih namirnica, lako je moguće da su upravo one utjecale na vašu spolnu moć.

Metvica i mentol

Ako ste od onih e mogu zamisliti dan bez žvakaće gume u ustima, priprazite da nisu one od mentola. Naime, mentol smanjuje seksualnu želju. Održavanje oralne higijene jest bitno, a osvježiti dah možete i žličicom limunovog soka.

Žitarice

Testosteron je hormon odgovoran za seksualnu želju i kod žena i kod muškaraca, a žitarice poput pšenice povećavaju proizvodnju aromataze, enzima koji testosteron pretvara u estrogen koji smanjuje libido. Izbjegavajte velike količine tjestenine, pekarskih proizvoda, pahuljica i piva.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi s dodatkom hormona narušavaju prirodnu ravnotežu hormona u tijelu. Osim što će vam se vratiti želja za seksom, smanjenje unosa mliječnih proizvoda pomoći će vam u gubitku kilograma. Uz to, nećete imate neugodne plinove.

Soja

Soja u malim količinama je zdrava, no velike količine negativno utječu na libido. U tijelu povećavaju proizvodnju estrogena koji je kriv za manjak seksualne želje.

Tonik

Ako planirate intimno druženje, zaboravite na kombinaciju džina i tonika. Naime, tonik u svom sastavu ima kinin, biljni sastojak koji mu daje karakterističan gorkasti okus, a upravo taj sastojak može smanjiti razinu testosterona.

Energetski napitci

Za dobar seks potrebno je dovoljno energije, a energetski napitci odličan su izbor za kratkotrajnu navalu energije. Međutim, energija koja se dobiva od tih napitaka kratkog je trajanja pa je vrlo vjerojatno da nećete stići postići vrhunac. Osim toga, previše šećera kojim ti napitci obiluju može smanjiti razinu testosterona u organizmu,a što dovodi do manje želje za seksom.

Autor:T. Š.

ZADNJE VIJESTI


OTKRIĆE

OTKRIVENO ZAŠTO NAM UMNJACI RASTU TEK U ODRASLOJ DOBI: Primati odrasle kutnjake dobivaju dosta ranije, jedan faktor je izgleda presudan!


NEVJEROJATNO LAKO

OVO ĆE VAM ULJEPŠATI DAN: Riješite se crne točke iz uha potpuno bezbolno, dugo nismo probali nešto ovako učinkovito!


SAVJETI ZA OBA SPOLA

OVE NAMIRNICE UBIJAJU VAŠ LIBIDO! Bez jedne mnogi ne mogu zamisliti dan, ne konzumirajte ih ako imate ovih problema


TIHI, GLASNI, SMRDLJIVI

ŠTO O VAMA GOVORE VAŠI VJETROVI? Donosimo ultimativni vodič: Jeste li znali da prosječan muškarac ispusti 600 ml plina dnevno?

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article