Ovi simptomi pokazuju da vam je tijelo puno toksina

Ovi simptomi pokazuju da vam je tijelo puno toksina

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Ako čitaš ovaj tekst možda imaš blagi osjećaj da nešto nije kako bi trebalo biti. Možda se ne osjećaš tako dobro kao nekada ili hrana koja je zadovoljavala tvoje tijelo i punila ga energijom sada čini upravo suprotno. Mnogi to pripisuju samo starenju, ali naše tijelo funkcioniše predobro da bi nam počelo davati do znanja da nešto nije u redu.

Tek kada prestanemo slušati “šapate” našeg tijela mogu se javiti pravi problemi. Uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Naše je tijelo poput instrumenta koji svira – sve se temelji na balansu. Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne prehrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže i bacaju nas u toksični vrtlog. Bitno je povezati se s našim tijelom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove.

Evo nekoliko pokazatelja da u našem organizmu ima dosta toksina koje možeš početi slušati već danas:

Često te muči nadutost

Naša tijela trebaju izbaciti otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje crijeva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštaš otpad iz svog tijela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu napraviti “kaos”. Savjet: Ako imaš problema sa stolicom pokušaj piti više vode, vježbati, uzimati neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Imaš loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što ti kvari večernji spoj, on može ukazati i na to da si puna toksina. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Također, naslućuje kako tvoja jetra i crijeva imaju problem s eliminacijom toksina. Savjet: Počni koristiti čistač za jezik kako bi eliminirala bakterije koje prekrivaju tvoj jezik. Uzimaj svježe začinsko bilje poput peršina ili korijandera koji su fantastični za detoksikaciju jetre.

Smetaju ti mirisi

Ako imaš snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda ti to uzrokuju toksini u tvojem tijelu. Često postajemo preosjetljivi na vanjske mirise ako naša jetra ima problem s eliminisanjem različitih toksina iz našeg tijela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tijela i osjeti postaju izoštreni i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine.

Savjet: Pomozi svojoj jetri začinskim biljem poput mliječnog čička i maslačkovog korijena koje možeš konzumirati u obliku čaja.

Višak kilograma se jednostavno ne topi

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. ‘Poludjeli’ hormoni, nepravilna prehrana, a već pogađaš, toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim tijelima pohranjuju masnim stanicama. Kada je tijelo njima preopterećeno može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu.

Savjet: Ključno je pobrinuti se da tijelo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tijela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je izrazito važno. Odaberi čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrini se da se dobro oznojiš, obaviš veliku nuždu, hidratiziraš i kvalitetno dišeš svaki dan.

Broj pregleda:
23

2021-09-20
Aura Redakcija