Ovo iskustvo mi je promijenilo život: ”Imala sam 98 kila i govorila da mi to uopšte ne smeta, ali to je bila laž…”

93

Dubravka Fazlić iz Zagreba kaže kako joj je trebalo  vremena da shvati da je nezadovoljna sobom.

Spoznaja da je u nezadovoljna životom Dubravki je stigla nenadano.

Image result for Dubravka Fazlić

Ova Zagrepčanka (37) je diplomirani ekonomist. Odrastala je u porodici koja se bavi proizvodnjom pekarskih proizvoda, pa je je radila tu.

Bavila se nabavom, ljudskim potencijalima…

Image result for Dubravka Fazlić

Bilo je normalno da slijedi put roditelja.

– Bila sam nezadovoljna, a iako sam bila svjesna, trudila sam se osjećaj potisnuti. Otišla sam iz firme, ali sam ostala u istom poslu.

Image result for Dubravka Fazlić

Bila sam ‘control freak’. Smatrala sam da sve znam najbolje. U međuvremenu sam se tješila hranom. Hrana mi je bila najbolji prijatel– prisjeća se Dubravka.

Related image
Imala je 98 kilograma, ali govorila da joj to nije smetnja. 
Dubravka se tješila hranom.

– I onda, 2013. godine sjedila sam na terasi. Iznenada me zaskočila ideja da se promijenim.

Image result for Dubravka Fazlić

Stvari tako ne mogu dalje i uistinu sam nesretna sama sa sobom. Bila sam nezadovoljna svojim životom– nastavila je Dubravka dodajući kako je odlučila dati otkaz.

– Svi su mi govorili da sam luda. Nisam tada imala drugi posao. Tada me nazvao prijatelj i rekao da ide u Pariz. Bez dvojbi spakirala sam se i tri dana bila u Francuskoj. Imala sam zalihe jer sam štedjela. U Parizu sam provela 17 dana tijekom kojih nisam razmišljala o budućnosti – objašnjava ona.

Related imagePo povratku iz Pariza  potražila je pomoć. Obratila se life coachu, a zatim psihologu. Oni su joj pomogli da shvati kako su potrebne edukacije. Otkrila je Wingwave coaching metode.

– To mi se svidjelo jer mi je pomoglo da osvijestim svoje vrijednosti. Počela sam se baviti konzaltingom. Naučila sam reći ‘ne’. Prije se znalo desiti da šef nazove u pola 12 u noći i pita koliko imamo vilica i žlica, i ja sam to znala. U međuvremenu sam se educirala za NLP trenera  – kaže Dubravka.

NLP je skraćenica za neurolingvističko programiranje, postupake koje pojedincu omogućuju bolje upoznavanje sebe . Riječ je o metodama koje koriste psihoterapeuti.

– Pomažem ljudima da shvate kako premostiti teškoće. To je više od life coachinga – rekla je.

Smršavila je 38 kilograma,  i naučila kako biti dobra prema sebi.

– Sada mogu reći da sam zadovoljna. Bilo je puno suza i strahova. Vjerujem da svako može napraviti promjenu i postati sretnija  osoba – zaključila je Dubravka.

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja