Ovo je NAJSKUPLJE MESTO za parkiranje u Evropi: Ima vrednost nekoliko STANOVA U BEOGRADU!

Zanimljivosti

Parking prostor kod Vondelparka, najveće zelene površine u Amsterdamu, prodaje se za skoro pola miliona evra.

Izvor: 24sedam.rs/K. B.  |  

Ilustracija; Foto: ASTA Concept/Shutterstock

Ilustracija; Foto: ASTA Concept/Shutterstock

.

Ovo je šokantna cena čak i za Holandiju, gde su cene “eksplodirale” zbog teške stambene krize. Oglasio se na oglasniku za nekretnine Fonda za 495.000 evra i najskuplji je u zemlji, piše holandski medij RTL.

Ima površinu od 18 kvadratnih metara i nalazi se, prema navodima agencije za nekretnine J. Heule, u zatvorenom kompleksu i “u najpoznatijoj i ekskluzivnoj trgovačkoj ulici u Holandiji”. Nalazi se na P.C. Hooftstraat, u blizini Rijksmuseuma i Van Gogh muzeja, a može se iznajmiti i za 750 evra mesečno.

Najava je šokirala Holandiju, koja je inače pogođena teškom stambenom krizom. Naime, tražena cena parking mesta viša je od prosečne cene stana u Holandiji, koja je, prema izveštaju objavljenom krajem 2023. godine, 430.000 evra. Pored skoka cena, RTL ističe da su u Holandiji mnoga parking mesta u gradskim centrima zatvorena, kako bi bili manje atraktivni za automobile.

Parking mesta su “sve ređa i njihova vrednost raste, ali takav prostor, naravno, ne vredi ni pola miliona evra”, navodi RTL. Sa ovim se ne slaže osnivač agencije za nekretnine Jeel Heule, koji ističe da je okrug u kojem se kuće prodaju za nekoliko miliona evra prepun skupih stanova i automobila.

“Nema otvorenog prostora, pa je parkiranje na ovom prostoru veoma otežano i retko ima slobodnog parking mesta”, objašnjava on i na RTL-u ističe da stranica Fonda, na kojoj je objavljen oglas, ne kontroliše da li se traže cene koje odgovaraju vrednosti onoga što se prodaje.

“Zavisi samo od toga da li je neko dovoljno lud da plati taj iznos”, ističu oni.

Read More