Ovo je piće koje pomlađuje i normalizuje pritisak u sekundi

pixabay.com
Ilustracija

Sadrži pet veoma bitnih nutrijenata, a to su: kalcijum, magnezijum, fosfor, kalcijum i natrijum koji bitno utiču na rad celog organizma.

Kako je sastav kokosove vode sličan sastavu krvne plazme u krvotoku, ova voda se koristila kao zamena za krv i spašavala veliki broj života u oružanim sukobima. Danas je lako dostupna na tržištu i koristi se kao osvežavajući napitak kod mnogih zdravstvenih tegoba.

Sladunjavog je ukusa koji podseća na orah, niskokalorična je i dobra za varenje. Idealna je za piće koje pomlađuje i prirodnim putem vraća izgubljenu životnu energiju i snagu.

Najvažnija je napomene da kokosova voda nije isto što i kokosovo mleko. Voda se dobija iz zelenih i mladih kokosa koji nisu stariji više od 7 meseci. Bez holesterola je i sadrži malo masti.

Ima svojstvo duaretika, pomaže kod kamena u bubregu i čisti urinarni trakt
učestvuje u detoksikaciji organizma i gubitku kilograma.

Kokosova voda sadrži malo kalorija i holesterola i sadrži 4 puta više kalijuma nego banane. Ovaj napitak mnogi nazivaju i pravi sportskim pićem i preporučuje se svima koji se aktivno bave sportom.

Pošto je disproporcionalan nivo elektorlita najčešći uzrok povišenog krvnog pritiska, kokosova voda može da vam pomogne u rešavanju ovog čestog problema.

Ona sadrži dovoljnu količinu elektrolita da normalizuje krvni pritisak.
Kokosova voda je puna potazijuma krucijalnog minerala koji održava balans natrijuma u telu. Prevelika količina natrijuma u organizmu dovodi do povećanja krvnog pritiska, pa je ovaj napitak u tom slučaju i više nego blagotvoran.

Kokosova voda sadrži pet veoma bitnih nutrijenata, a to su: kalcijum, magnezijum, fosfor, kalcijum i natrijum koji bitno utiču na rad celog organizma.

Pored ovoga redukuje holesterol, štiti krvne sudove i potpomaže rad jetre.