Ovo su najbolji načini da zategnete opuštenu kožu poslije mršavljenja ili porođaja!

Iako se višak kože najčešće javlja na stomaku, ova neprijatnost se vidi na svim dijelovima tijela sa kojih se skine salo, a to je najprije stomak.

Naravno, postoje i osobe čija je koža elastična, pa nemaju problem.

Kod žena se često javlja višak kože poslije porođaja, koji uz pravilnu njegu i jednostavno može da se zategne.

Zatezanje kože poslije mršavljenja

Da biste uspjeli da dostignete savršen izgled, bez obzira da li se višak kože javio nakon mršavljenja ili poslije porođaja, neophodno je da tijelo hidrirate u dovoljnoj mjeri, što podrazumijeva da treba da unosite najmanje 2 litra tečnosti tokom dana. Pod tečnošću se u ovom slučaju isključivo podrazumijeva obična voda i cijeđeni sokovi. Također, bitno je i da unosite kvalitetne namirnice.

Imajte na umu da je ovaj proces dugotrajan, jer nećete moći ni preko noći da stomak i ostale dijelove dovedete do savršenstva.

Image result for Zatezanje kože poslije mršavljenja

Pored hidratacije iznutra, neophodno je da ga hidrirate i spolja. To znači da je potrebno da koristite adekvatna mlijeka za tijelo. Odlično sredstvo za zatezanje kože su i masaže. Pa, čak i ako niste u prilici, možete to i sami učiniti tako što ćete nakon tuširanja posvetiti njezi tijela desetak minuta i utrljati određeno mlijeko za tijelo.

A sada ono što se mnogima i ne dopada. Za zatezanje kože na stomaku je najbolje da radite takozvane trbušnjake, te da počnete da idete na časove joge ili pilatesa. Smatra se da se zatezanje kože stomaka ni u kom slučaju ne može sprovesti bez fizičke aktivnosti. Najbolje je da počnete sa recimo 5 trbušnjaka dnevno, te da taj broj povećavate postepeno.

Imajte na umu da za sve treba vremena,. Zato je neophodno da date tijelu vremena da dostigne savršen izgled.

Ovo su neki od prirodnih preparat za zatezanje tijela.

Image result for bjelanjak

Bjelanjak
Umutite jedno ili dvoje jaja dok ne dobijete pjenušavu smjesu, a zatim se nanesite na lice i vrat. Zatim ostavite smjesu na licu 20 min, a zatim isperite. Također možete pokušati napraviti istu mješavinu i samo dodati 1 žlicu jogurta. Trebali biste ponoviti ovaj tretman dva puta tjedno za čvrstu kožu. Zašto jaja? Jaja su pokazala da su prirodni astringent. Također njegovi hidrolipidi pomažu u dizanju labave kože. Sve to čini ih idealnim rješenjem za labavu kožu.

Med
Još jedno rješenje je primjena meda na koži koju želite čvrstu. Smjesa se sastoji od 2-3 grama meda i nekoliko kapi maslinovog ulja i svježeg soka od limuna. Nanesite smjesu na lice, pustite da se osuši, a zatim isperete. Za brži i bolji rezultat trebali biste ponoviti ovu metodu nekoliko puta dnevno, nekoliko dana za redom. Također možete probati mješavinu kiselog vrhnja i meda u jednakoj količini (kašičica svaki) i kada se dobro izmiješa, dodajte ½ kašičicu kurkume u prahu. Nanesite mješavinu i ostavite je 15 minuta, a zatim isperite. Ova se mješavina preporučuje samo jedanput tjedno. Zašto? Budući da je poznata po antioksidativnim svojstvima i hidratantnom učinku.

 

Aloe Vera
Odvojite gel od Aloe Vera lista i primijenite na svoje lice. Ostavite 15-20 minuta, a zatim isperite. Ponovite to nekoliko puta tjedno. Također možete probati 1 žlica Aloe Vera gel s 1 žlica majoneze i 1 žlica meda. Nanesite na lice, ostavite je 15 minuta i isperite, a zatim pospite hladnom vodom. Obavite ovaj tretman jednom tjedno. Zašto Aloe Vera? Kisela kiselina u njemu povećava elastičnost kože i djeluje kao prirodna krema koja ga čini najboljom medicinom za rastvorenu kožu.

Image result for med

Limun
Stisnite limun i zatim ga trljajte na lice. Ostavite 5-10 minuta, a zatim operite lice. Za bolje rezultate ponovite ovaj tretman nekoliko puta dnevno i nakon operacije nanesite losion . Također možete pokušati dodati sok od limuna u šalicu s hladnom vodom i staviti ga na lice nakon što ga operete. Pustite da se tako osuši. Pokušajte ovaj tretman nekoliko dana za redom. Zašto limun? Vrlo je korisno zbog vitamina C koji pomaže kod stvaranja kolagena, što uzrokuje fleksibilnost na našoj koži. Astringentna svojstva limuna pomažu u stezanju kože i smanjuju bore i druge indikacije preranog starenja.

Krastavac
Napravite sok od krastavaca brušenjem polovice krastavaca i isušivanjem. Zatim ga nanesite na lice i pustite da se osuši, a zatim isperete. Također možete napraviti mješavinu krastavaca i jogurta i primijeniti ga nekoliko puta svaki tjedan za 15-20 min. Druga učinkovita mješavina je s 2 žlice sok od krastavaca, bjelanjak i 3 do 5 kapi vitamina E ulja. To se može primijeniti na cijelom vratu i licu, ostaviti ga do 15 minuta i nakon pranja s hladnom vodom. Ovo bi trebalo biti izvedeno jednom tjedno. Zašto krastavci? To predstavlja jedan od najboljih prirodnih tonera za kožu i ima obnavljajući i oživljavajući utjecaj na vašu kožu.

Image result for krastavac

Ružina vodica
Prije odlaska u krevet nanesite vodu na lice i kožu. Time ćete zategnuti pore i usporiti proces starenja. Još jedna mješavina koju trebate probati pomiješati 1 žlica soka od limuna, i 5 kapi bademovog ulja u jednoj čaši ružne vode. Nanesite je na lice i vrat, ostavite je 20 minuta i isperite. Ponovite to nekoliko puta tjedno. Zašto? Ružina voda je izniman toner koji pomaže u stezanju labave kože i nadalje zna da je izvrstan posao zadržati čistu i pjenušavu kožu.

Maslinovo ulje
Toplo ekstra djevičansko maslinovo ulje inanesite na vaše lice, masirajte 10 minuta i na spavanje. Ponovite ovo svaki put prije odlaska u krevet. Također možete koristiti avokado, kokosovo ulje, sjeme grožđa, jojoba ili bademovo ulje kako biste utrljali lice, vrat, ruke i noge. To će vam pomoći u stezanju vaše kože. Zašto uljna masaža? Budući da ulja sadrže vitamin A i E koji imaju svojstva protiv starenja.

Image result for maslinovo ulje

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja