Pet signala da je vašem tijelu potrebno ‘čišćenje’

Pet signala da je vašem tijelu potrebno ‘čišćenje’

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Svakog dana naše je tijelo izloženo raznim toksinima iz hrane, vode i zraka, a očigledni pokazatelji koliko nam škode su naravno znakovi na našem tijelu. Koliko god se trudili živjeti zdravo nakon nekog vremena dolazi do nakupljanja toksina u tijelu što rezultira nadutošću, lošim tenom, manjkom elana i naglim promjenama raspoloženja.

1. NAGLE PROMJENE RASPOLOŽENJA
Stres je ljepilo za toksine koji oslabljuju organizam do te mjere da dolazi do spuštanja energije u tijelu zbog čega se pojačavaju osjećaji straha, nervoze, ljutnje, ljubomore.Savjet: Naučite se opustiti – ovo je najdostupniji i najjeftinji lijek protiv stresa, priuštite svom tijelu tijekom dana barem tri puta po deset minutamira. Doskočite lošim navikama u stresnim trenucima i umjesto kave i cigarete posegnite za čajem i svježim voćem.

2. NADUTOST
Užurbani dnevni ritam tjera nas da posežemo za nezdravim zalogajima, pa nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju naš metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i napuhnutost.

U ovom slučaju pate crijeva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih tvari što uzrokuje lažnu glad koja rezultira prejedanjem i naposljetku manjkom energije.

Savjet: U svoju prehranu uvrstite što više sastojaka koji eliminiraju toksine iz tijela, poput jabučnog octa, limuna, jedite svježe voće i povrće, cjelovite žitarice i pijte čajeve od koprive, maslačka i breze.

3. MANJAK KONCENTRACIJE
Tihi pokazatelj zatrovanosti tijela toksinima koji izaziva burne reakcije je pad koncentracije usred kojega ne samo da gubimo volju za radom nego smo u stanju paničariti i time dodano pogoršati situaciju.

Savjet: Tijelo je poput računala kojemu s vremena na vrijeme treba restart,ne osluškujemo li ga doći će do blokade. Naučite se prepoznati jasne simptome koje vam odašilje i priuštiti mu odmor bilo koje vrste vježbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala u tijelo.

4. LOŠA KVALITETA KOŽE
Prištići, masna koža, ispucane kapilare sve su to posljedice toksina koji spriječavaju prolazak nutrijenata kroz epidermu kože čime dolazi do začepljenja pora na najvećem organu na našem tijelu.

Savjet: Fizičku aktivnost, piling i masaže uvedite u svoju svakodnevnu rutinu jer jedino na ovaj način možete razbuditi uspavano tijelo i lijenu kožu. Snažan učinak na čišćenje tijela imaju zdravi napitci.

5. POTREBA ZA NEZDRAVIM ZALOGAJIMA
Nezdravi zalogaji su navika, a povećana potreba za njima znak je kako je vaše tijelo u opasnosti i potrebno mu je stopiranje žudnje za nezdravim. Toksini iz hrane u današnje vrijeme jedni su od najvećih uzročnika raznih bolesti krvožilnog sustava, oni stopiraju rad bubrega i jetre.

Savjet: Priuštite sebi pet dana temeljitog čišćenja uz kure svježe cijeđenih sokova od voća i povrća, izbacite ugljikohidrate i meso iz prehrane. Ne zaboravite izbaciti kupovne sokove koje možete zamijeniti puno zdravijim napitkom, poput detoksikacijske vode.

Broj pregleda:
1.128

Komentari

komentara

2020-05-29
Aura RedakcijaOriginal Article