Pet stvari koje treba da učinite pre kupovine bikinija

Jedna od najgorih noćnih mora svake žene je kupovanje bikinija. Nije lako pronaći onaj koji savršeno pristaje, ističe i prikriva ono što treba, dok je telo minimalno pokriveno. Pratite ovih par saveta koji će vam pomoći da potraga za kupaćim kostimom prođe što bezbolnije.

1. Proverite koliko je prilagodljiv
Pronalazak savršenog bikinija mogao bi se svede u istu kategoriju kao pronalazak savršenih farmerica. Olakšajte situaciju tako što ćete tražiti kupaći kostim koji možete da prilagodite vašim potrebama i željama. Pomične bretele sprečiće gornji deo od klizanja ili od urezivanja u kožu ramena. Sjajna stvar su i korpe koje možete ukloniti ili podstava za njih. Ako se vremenom izobliče lako možete da ih zamenite novima. Ako volite tankinije, odaberite neki koji ima trakice koje možete pomerati i zavisno od želje top skratiti ili produžiti, kako bi što bolje pristajao vašem telu.

2. Proučite ukrase
Dobro proverite da li su šljokice i perle čvrsto prišivene na bikiniju ili bi se bez problema mogle otkinuti. Uvek je razočaravajuće kupiti kupaći kostim koji je bio atraktivan zbog nekoliko upadljivih dodataka, da bi ti isti otpali nakon prve posete plaži. Dok ste u butiku pogledajte da li na sniženju ima sličnih modela sa identičnim dodacima. Ako je i na starijim modelima primetno da dosta perlica ili šljokica nedostaje ili visi, znači da ista teška sudbina iščekuje i model koji je vama zapeo za oko, pa odustanite od kupovine.

3. Razmislite o konstrukciji
Proučite kako je sašiven bikini. Da li je ceo prošiven ili samo neki njegovi delovi, kako idu šavovi, visi li negde konac? Visokokvalitetno sašivena odeća, pa tako i kupaći kostim, biće prošivena celom dužinom, s dvorednim ili cik-cak šavovima. Ako konac visi već u butiku, kupaći verovatno neće preživeti niti nekoliko izlazaka na sunce, a to ne želite.

4. Ultraljubičasti zaštitni faktor
Sve više odeće, pa tako i kupaćih kostima, ima ultraljubičasti zaštitni faktor (UPF). UPF meri učinkovitost određenog materijala u zaštiti od UVA i UVB sunčevih zraka. Što je veća brojka, to bolje štiti od UV zraka, pa potražite kupaći čiji je UPF 50 ili viši, što znači da propušta manje od 2 odsto zračenja.

5. Cena i nosivost
Ako ste stvarno zainteresirani za moderni kupaći kostim, nekad jednostavno možete kupiti najjeftiniji koji pronađete, znajući da ćete i tako sledeće sezone već potražiti novi model, svež na tržištu. Ali, sa druge strane, ako ste skloniji klasičnoj varijanti kostima i planirate da plivate na duže staze u njemu, izdvojite dovoljno vremena da proučite šta se nudi i pronađete kvalitet koja vam treba, čak i ako to znači da ćete izdvojiti nešto više novca.

(No Ratings Yet)

 Loading …