Pirotsku peglanu kobasicu će na sajmu predstaviti 40 proizvođača

Pirotsku peglanu kobasicu će na sajmu predstaviti 40 proizvođača 1

Promoteri 8. Sajma pirotske peglane kobasice su glumci Boris Milivojević i Marko Gvero i prozni i dramski pisac i strip-scenarista Dejan Stojiljković, autor romana “Konstantivnovo raskršće“, “Kainov ožiljak“, “Duge noći crne zastave“ i “Olujni bedem“ i prozne zbirke “Leva strana druma“, “Low Life“ i “Kini psi“. Jedan je od scenarista serije “Senke nad Balkanom“.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Pirot Bratislava Zlatkova, u kulturno- umetničkom delu programa nastupiće, izmedju ostalih, bend “Kal“.

– Prijavilo se 40 proizvodjača ovog delikatesa. Osim proizvodjača pirotske peglane kobasice prijavilo se tridesetak vinarija i isto toliko proizvodjača sira i kačkavalja iz cele Srbije. Proizvodi domaće radinosti i suvenira biće izloženi ispred hale “Kej“- rekao je za Danas Zlatkov, dodajući da i ove godine za Sajam vlada veliko interesovanje učesnika i posetilaca.

Cena ulaznice, kao i prošle godine iznosi 200 dinara, dok je cena ulaznica u pretprodaji do 24. januara 100 dinara.

Organizatori Sajma su Turistička organizacija Pirot i Udruženje proizvodjača pirotske peglane kobasice. Generalni sponzor je Jelen Pivo, a pokrovitelj Grad Pirot.

Original Article