Pisala je roman o ubistvu muža. Potom ga je ubila

Izgledalo je da Nensi Krempton Brofi samo ima dara za pisanje o ovoj temi, dok pre dva dana nije uhapšena zbog ubistva sopstvenog muža. Ova spisateljica iz Portlanda u Oregonu pisala je romane o odnosima koji su bili pogrešni, a često je za naslovniu stranu birala mišićave muškarce gole do pojasa.

U knjizi “Pogrešni policajac” pisala je o ženi koja je svaki dan braka provela fantazirajući kako da ubije muža. U knjizi “Pogrešni suprug” žena pokušava da pobegne od nasilnog supruga lažirajući svoju smrt. U eseju “Kako ubiti muža”, Krempton Brofi piše kako se izvući bez kazne nakon ubistva.

Pisala o oružju kojim bi ubila muža

Na svom blogu u novembru 2011. godine, autorka je objavila post opisujući pet glavnih motiva i niz vrsta oružja koje bi ona izabrala ako bi njen lik u romantičnoj noveli želeo da ubije muža. Za taj prljavi posao ne savetuje unajmljivanje plaćenog ubice jer bi, kako kaže, neverovatno veliki broj navodnih plaćenika to prijavio policiji. I svakako, kaže, nemojte unajmiti ljubavnika. To nije nikada dobra ideja.

Otrov ne preporučuje jer se lako otkrije. I dodaje: “Ko želi da ide okolo sa bolesnim suprugom?”

Na kraju posta stoji: “Ako me ubistvo može osloboditi, ja svakako ne želim ostatak života da provedem u zatvoru.”

U stvarnom životu, izgleda da je autorka sledila vlastite savete. Barem tako tvrdi policija. Umesto da unajmi ubicu, sama je pucala.

Njen suprug ubijen na radnom mestu

Kremton Brofi uhapšena 5. septembra pod optužbom da je pištoljem za koji nije imala dozvolu, upucala supruga Danijela Brofija. Određen joj je pritvor bez kaucije. Nije uložila žalbu i njen advokat je odbio da da komentar Vašington Postu.

Danijel Brofi (63), šef kuhinje, ubijen je na svom radnom mestu u Oregon kulinarskom institutu, 2. juna. Dan kasnije njegova supruga je napisala dirljiv post na Fejsbuku.

“Moj suprug i najbolji prijatelj, šef Danijel Brofi, ubijen je juče ujutru. Vi koji ste mi bliski i osećate da vest zaslužuje telefonski poziv, u pravu ste, ali ja se ovog časa borim da ovo shvatim”, stoji u njenoj objavi.

Kako su prolazilie nedelje od njegove smrti, susedi su kazali lokalnom mediju da im je nešto čudno oko njegove supruge. Komšija Don Mek Konel priča da je početkom leta sa njom razgovarao i na glas se čudio koji bi bio motiv ubistva, s obzirom na to da je pokojni Brofi bio miljenik svojih komšija i kolega. “Upitao sam je da li je u kontaktu sa policijom. Odgovorila je: Ne, ja sam osumnjičena. Pomislio sam kako je snažna kada se sa time tako dobro nosi”, rekao je komšija.

U braku bili 27 godina

Prošlog četvrtka tužioci i advokat Brofijeve nisu mnogo toga imali da izjave o optužbama koje joj se stavljaju na teret. U eseju, “Kako ubiti muža”, autorka kaže da iako je često razmišljala o ubistvu, ne vidi da bi mogla da učini nešto tako surovo. Objašnjava da ne bi htela da brine o krvi i komadićima mozga na zidovima.

“Lakše mi je da želim nekome smrt, nego da ga ubijem”, kaže.

Par je bio u braku 27 godina, kažu sudski spisi.

Imali su prelep vrt po kojem su šetale kokoške i ćurani, opisuje Brofi na svojoj internet stranici.

“Imali smo svoje uspone i padove, ali mnogo više dobrih nego loših dana. Zaljubila sam se u njega jednog dana kada sam se kupala i pozvala ga da mi se pridruži. Njegov odgovor me je uverio da je on pravi. Kazao je, ali baš spremam predjela. Možete li zamisliti da ostatak života provedete bez takvog čovjeka?”

O svom braku često je pisala na internetu

Kremton Brofi je produktivna autorka koja je objavila sedam romana koji se uglavnom fokusiraju na odnose između grubih muškaraca i jakih žena. O svom braku često je pisala na internetu, neki put sa smislom za crni humor koji su njeni čitataoci smatrali zanimljivim.

Jednom je stavila post u kojem je pisalo: “Moj suprug i ja smo oboje u drugom i poslednjem braku, verujte mi. Zakleli smo se jedno drugome, pre nego što smo rekli da, da se nikada nećemo rastati. Ne isključujem, ističem, da se mogu desiti tragične sumnjive nesreće ili pucanja.”

Na kraju posta stoji: “Volim način na koji me zasmejava kad sam veoma ljuta i kako, kada najmanje očekujem, može reći perfektnu stvar. Ali, ipak oprez, padnem li ikada s visoke zgrade, istražujte, istražujte, istražujte”, napisala je tada autorka.