PLES SITNIH DEMONA: Predstava po romanu Marka Vidojkovića

Predstava „Ples sitnih demona“, rađena po romanu Marka Vidojkovića, u režiji Srđana Karanovića, biće premijerno izvedena večeras u pozorištu „Dadov“ u režiji Srđana J. Karanovića.

Komadom i poslednjim izvođenjem u 2017. godini biće proslavljen 59. rođendan. „Ples sitnih demona“ je prvi Vidojkovićev roman, a adaptacijom za pozorišnu scenu priča o Bobanu i Ani, beogradskim 16-godišnjacima, dopunjena je novim likovima i novim okolnostima.

foto: Promo

Bilo da se komad nazove „pank“ ili „rokenrol“ pričom, priča o Bobanu i Ani je surova, realna, demistifikovana i bliska svakom ko je nekada imao 16 godina, zbog čega je bliska „dadovskoj“ publici, koju prvenstveno čine tinejdžeri.

Na generalnoj probi bio je i sam pisac Marko Vidojković, kome se dopada i nova režija, u kojoj umesto glumačkih zvezda Nikole Rakočevića i Miše Samolova, igraju klinci iz Dadova.

– Sada nema muzike, ali je tekst ostao isti. Ne možemo da uporedimo ove dve režije jer su tada bili angažovani profesionalni glumci. Obe predstave su sjajne – rekao je Vidojković.

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Promo


Kurir