Položaj bora otkriva mentalno stanje i bolesti

Položaj bora otkriva mentalno stanje i bolesti

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Bore na licu ne pojavljuju se samo kao znakovi starenja. One zapravo prenose na lice stanje unutrašnjih organa, ali i psihičkog stanja.

Svi unutrašnji organi i dijelovi ljudskog tela povezani su međusobno na neki način. To se manifestuje kroz “prenošenje” rezultata funkcionisanja organa i sistema organizma na određene zone tijela.

Najviše se vide na najosjetljivijim dijelovima, poput tabana, šaka, ušnih školjki, čak i jezika. I lice ima takve zone, a stručnjaci znaju da ustanove psihološko stanje čovjeka samo zahvaljujući rasporedu bora na licu.

Ovo je mapa lica sa značenjem bora na određenim mjestima (svaka je označena svojim brojem):

1. “Nabori” uma

Bore na čelu znak su razborite osobe, ali i osobe koja je mentalno preopterećena i sklona refleksiji. Više bora na čeonom dijelu takođe može da znači hronične glavobolje, nepravilnu cirkulalaciju u predjelu vrata, ali i probleme sa žučnom kesom, bešikom…

2. Bore mudrosti

Ove bore takođe se formiraju na čelu. Smatraju se znakom iskustva i mudrosti. Zanimljivo je i da se pojava ovih bora manifestuje i kroz ramena – kada ramena bole, spuštena su i umorna, to znači da osoba prolazi kroz težak životni period.

3. Bore iznenađenja

I one se nalaze na čelu. Plitke su i obično se pojavljuju dvije paralelne.

4. Bore tvrdoglavosti

Ove bore spuštaju se na nosnu kost između očiju. Ako govorimo o mentalnom nivou, bore tvrdoglavosti nastaju zbog nedovoljne želje ili snage da se problemima pristupi pažljivo i filozofski, sa distance. Možda je vrijeme da naučite da slušate dobre savjete bliskih ljudi?

5. Bore usamljenosti

Znaju da se pojave i kao znak problema sa štitnom žlijezdom. Nalaze se ispod bora tvrdoglavosti.

6. Bore strogosti i surovosti

Ove bore pojavljuju se kod osoba koje sve prihvataju lično i svi oko njih djeluju im strogo i surovo. Sa stanovišta fizičkog zdravlja, ove bore mogu biti znak ukočenosti i trnjenja u prstima koje se sprema.

7. “Retrogradna” bora

Znakovi bolesti gastrointestinalnog sistema. Javljaju se i kod osoba koje se plaše svega novog, nepoznatog, modernog, kao i strah od bliskosti.

8. Bore vitalnosti

Njih je teško nazvati borama. One su prije nekakav mladež ili beleg. Fiziognomija će vam reći da one prikazuju rad mnogih organa i dijelova tijela. Izražena bora vitalnosti ukazuje na dobro zdravlje i sposobnost organizma da se regeneriše, dok duboka i dugačka bora vitalnosti pokazuje da će osoba živjeti veoma dugo.

9. Bore stidljivosti

Ukazuju na probleme sa stomakom i dvanaestopalačnim crijevom. Ako se pružaju oko cijelih usta, obično su posljedica slabosti i bolova u donjim ekstremitetima, kao i problema sa crijevima. Javljaju se najčešće kod nesigurnih osoba koje često osjećaju strah i potrebu za zaštitom.

10. Bore pesimizma

Ovaj dio lica povezuje se sa bubrezima. Nefiziološki faktori bubrežne bolesti uključuju cinizam, česta razočaranja, neuspjesi, a fiziološki uključuje bolesti adrenalnih žlijezda, anksioznost i promjenljiva raspoloženja. Takođe se javljaju kao znak problema sa varenjem, bolesti dvanaestopalačnog crijeva i žučne kese.

11. Bore frustracije

Govore o funkciji bubrega, jetre, žučne kese, crijeva i srca. Sa mentalnog stanovišta, govore o “vlasniku” koji nema vedar pogled na svijet, niti posjeduje pozitivne emocije.

12. Bore samopouzdanja

Često su rezultat ulceroznih formacija u crijevima. Na mentalnom nivou, predstavljaju strah od promjene, ali i visoko samopouzdanje.

13. Bore nezainteresovanosti

Ukazuju na respiratorne probleme, ali i depresiju, tugu, umor od života. Znak su problema sa slezinom, kao i opsesivnih misli i ideja. Kada oslikavaju problem s jetrom, tu je bijes i promjene raspoloženja. Mogu da ukazuju na probleme s koljenima, uz koje obavezno ide tvrdoglavost, kao i na probleme sa stopalima, koji se rijetko javljaju bez gubitka dodira s realnošću u manjoj ili većoj mjeri.

14. Bore straha

Mogu biti znak problema s varenjem, kao i pojave hemoroida. Na mentalnom nivou, znak su strahova, bijesa iz prošlosti, kao i velikog straha od gubitka. Ova stanja često se manifestuju kroz stopala, uz koja ide i strah od budućnosti.

Broj pregleda:
1

2021-08-09
Aura Redakcija