Pomozimo Mihajlu (8) da opet bude tamo gde mu je mesto – u školskoj klupi, zdrav! Pridružite se njegovim HUMANIM DRUGARIMA! (VIDEO)

Info

Osmogodišnji Mihajlo Oreščanin iznenada je dobio jaku glavobolju i povraćanje, da bi lekari ubrzo utvrdili da ima zloćudni tumor malog mozga. On je operacijom otklonjen, ali je Mihajlu za nastavak lečenja potrebno dosta novca. Zato su tu njegovi školski drugari koji su spremni da pomognu.

Izvor: Prva  |  

.

Ovog jutra, bili smo sa njegovim drugarima i učiteljicom:

– Mi želimo da on što pre ode na lečenje u inostranstvo kako bi nam se što pre i vratio, kaže Biljana Gencel, Mihajlova učiteljica i ističe da zbog toga akcija mora biti vrlo efektna.

Mihajlovi drugari iz razreda, ali i drugari iz cele škole “Lazar Savatić” uključili su se u akciju i svako na svoj način pokazuje solidarnost, empatiju i sve one ljudske vrline koje se kod male dece tek razvijaju.

– Pre neki dan bio je organizovan prodajni bazar, a već u subotu ćemo na terenima škole imati takođe humanitarni meč košarkaškog tima, jednog ozbiljnog i naših osmaka. Istovremeno, popodne, pošto je mali Mihajlo i fudbaler zemunskog kluba Milutinac, održaće se utakmica na terenu gde je Mihajlo, što se kaže, ostavio znoj i stekao te neke prve veštine u fudbalu. Tako da subota će biti namenjena za dve sportske aktivnosti, a mi dalje nastavljamo aktivnosti čitavog meseca oktobra, zaključuje učiteljica.

Detaljnije o vrstama pomoći za Mihajla, pogledajte u video-prilogu:

.

Mihajlu možete pomoći i slanjem sms poruke, sadržine 1560 na 3030.

Read More