Posle INTIMNOG odnosa telo šalje JEDAN SIGNAL: Nikako nemojte da ga IGNORIŠETE, jer je jako VAŽAN za zdravlje!

Ljubav i seks

Kod nekih je ova potreba snažna i trenutna, dok se kod drugih pojavi i nakon nekoliko minuta.

Izvor: stil  |  

Ilustracija; Foto: conrado/Shutterstock

Ilustracija; Foto: conrado/Shutterstock

.

Gotovo svako telo u ovakvim situacijama reaguje na isti način, a jedna od ovakvih reakcija je potreba za mokrenjem nakon intimnih odnosa.

Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna dok se kod nekih žena pojavi i nakon nekoliko minuta. To nikako ne bi smeli da ignorišete!

Seks je čin tokom kog telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše telo je vrlo sofisticirani sklop, čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u okolini. Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama.

Naime, tokom seksualnog odnosa, telo je izloženo brojnim bakterijama koje mogu da se sakriju na mestima na kojim ih nikako ne želimo.

Specijalista urologije otkriva i kako je upala mokraćne bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom:

“Tokom seksualnog odnosa, bakterije se kroz mokraćni kanal šire prema bešici, što kod žena može da dovede do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo “čistimo”, odnosno ispiramo mokraćni kanal od tih bakterija”, objašnjava dr Neven Kapun.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za nekoliko minuta i prvo poslušajte svoje telo.

Read More