Postanite majstor za led

Ulepšajte vrele dane raznobojnim ledenim kockicama. Potrebni su vam voda i posuda za led, obična ili neobična, komadići plodova leta, voćni sok i malo dobrog raspoloženja.

Zarobljene voćkice

Pre nego što posudu za led napunite vodom, u svaku kocku dodajte bobicu nekog voća, stavite da se zaledi i dobićete nesvakidašnju dekoraciju za letnja pića. Ili pak poslažite veće kriške različitog voća, koje će vrlo efektno i neobično samo jednim delom biti zarobljene u kockicama leda.

Maštovita ledena dekoracija

Obojeni led veoma je atraktivan, a lako se pravi. Sipajte u vodu nekoliko kapi soka od borovnice, limuna ili jagoda i dobićete prelepe ledene ukrase. A može i varijanta pola-pola. Sipajte prvo sok od borovnice do pola u kutiju za led, stavite da se zaledi, pa potom sipajte recimo sok od šargarepe i vratite u zamrzivač. Još ako je posuda za led neobičnih oblika, definitivno ćete imati jedinstvene kockice.

Postanite majstor za led

Verovatno ste dosad pravili kockice leda isključivo od hladne vode. Naravno, zato što je logično da se hladna voda brže zamrzne. Međutim, niste bili u pravu. Vrela voda se mrzne već na nuli do minus dva stepena, a hladna tek na minus četiri do minus šest stepeni.

Mrvljena dekoracija

Napravite mrvljeni led za vaš omiljeni letnji koktel. Uzmite krpu, na sredinu stavite kockice leda, preklopite je, pa njome udarajte o radnu površinu ili jednostavno led izlomite tučkom za meso.

Led u duginim bojama

Ukoliko imate najobičniju posudu za led, napunite je vodom i u svaku kockicu sipajte po kap različitih boja za kolače i stavite u zamrzivač. Zaleđene kockice istresite u veću čašu i dobićete aranžman u duginim bojama.