Potpuno joj bila oštećena tetiva i hrskavica u lijevom koljenu! Uz ovaj lijek ih obnovila!

489

Naše kosti postaju krhkije, zbog mnogih faktora. Stoga trebali bi unositi više kalcijuma a on se nalazi u mliječnim proizvodima

Bez obzira na uzrok,vol se možete otkloniti ovim lijekom.

Potrebno vam je bademovo mlijeko koje je inače bogato omega-3 masnim kiselinama,  kao i vitaminima A  i C.

Banana je bogata vitaminima B kompleksa, sadrži dosta kalijuma koji je dobar za rad srca kao i vlakana i minerala.

Potrebni sastojci:

140 g papaje

200 ml bademovog mlijeka

1 Banana

Med

Priprema i način korištenja:

Priprema je vrlo jednostavna, ogulite bananu i papaju i usitnite. Obratite pažnju da ne budu puno zrele, sve to stavite u blender i dodaje bademovo mlijeko i med, stavite dvije kašike meda.

Ovaj preparat je veoma dobar i ojačat će vas i spriječiti mnoge bolesti. Konzumirajte ga 3 puta sedmično uz doručak.

Rezultat slika za zglobovi

Većini ljudi fali kalcijuma, a manjku su posebno skolne trudnice, stariji muškarci, žene u menopauzi, kao i osobe koje imaju problema sa probavom.

Ljuske od jajeta sadrže čak i do 90 % kalcijuma, te su kao takvi najbolji prirodni izvor tog minerala. Ljuska jajeta je po svom hemiskom sastavu gotovo identična sastavu ljudskih kostiju kao i zuba.

U koliko se konzumira u većim dozama ne samo da će spriječiti manjak kalcijuma, i zaustaviti razvoj osteoporoze već također pomaže i kod visokok holesterola kao i povišenog krvnog pritiska, a potiče i koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

U ljuski jajeta sadržani su bakar, željezo, cink, hrom, gvožđe te molibden. Zbog toga u koliko želite prirodni kalcijum konzumirajte mljevenu ljusku jajeta. Preporučena doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske jajeta u zavisnosti od životne dobi.

Kako se ljuske jaja liječi različita stanja:

Rezultat slika za ljuske jaja

1.Štitna žlijezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, posušiti te izmljeti, zatim iscjediti dva limuna i preliti nakon toga ostaviti u vaš frižider na nekoliko dana. Nakon što se ljuske otope, procjedite tečnost te je promješajte sa 1 litrom rakije i dodajte 1 kg meda. Ovu smjesu ostavite da stoji 7 dana, te nakon toga spremna je na upotrebu.
konzumirate po jednu kašiju, dva 2 do 4 puta dnevno, ali nakon jela.

2. Gastritis, čir

Kašiku mljevenih ljuski jaja pomješate sa kašikom dobro izmljevenih muskatnih oraščića. Konzumirate 3 puta dnevno po jednu kašiku u narednih 20 dana.
Možete koristiti i drugi recept, a to je na vrh noža mljevenih ljuski jajeta, stavite dvije kašike limunovog soka. Nakon što se ljuske otope , zalite ih sa decilitrom toplog mlijeka.

Konzumirajte dva puta dnevno, ujutru i uveče prije spavanja.

Rezultat slika za ljuske jaja

3.Za čišćenje krvi i jačanje organizma

U tri litre vode zdrobiti ljuske od četiri ili pet jaja koje prethodno treba dobro oprati, zdrobiti. Koristiti kao vodu za piće nakon što je nekoliko nedelja ostala da stoji u frižideru.

Konzumirati dnevno dvije do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Jaja su neophodna namirnica za zdravlje tijela!

Istraživanja dokazuju da se kancer,srčana oboljenja te dijabetes mogu spriječiti regulisanjem režima ishrane u koliko se u ishranu ubace jaja.

Mnogi izbjegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola,ali ona namjernica je bogata mineralima i betakarotenom, te su bogata vitaminom D, koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu.Naučnici i ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuhana i poširana jaja, jer tako spremljena imaju najmanje kalorija.