PREMIJERA U JDP: Povratak na scenu u velikom stilu Vesne Trivalić! (FOTO)

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu je premijerno izveden novi komad „Vrat od stakla“ Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića.

Na velika vrata i velikom stilu na pozorišnu scenu se nakon 17 godina vratila Vesna Trivalić kao Svetlana i već je s prvom replikom uspela da nasmeje prepunu salu.

– Napolju je opet haos, jedva se probih – izgovorila je Vesna.

– Šta će tebi psihijatar? Vidi mene, imam skoro 70 godina i nikad nisam imala psihičkih problema – povišenim tonom joj kaže majka Bogdanka (Seka Sablić), na šta joj druga ćerka Nadežda (Anita Mančić), stojeći u uglu proscenijuma, posebnim tonom veli: „Mama, imaš 72“.

 

foto: Damir Dervišagić

Nakon više od dva sata, kad se spustila zavesa, sjajna glumci i reditelj nagrađeni su ovacijama, a zadovoljna reakcijama je i Biljana Srbljanović.

 

– Moje je bilo da napišem, a ostalo je na reditelju i glumcima. Gledala sam dva puta predstavu. Vesna je dobila takve aplauze da nije mogla da se sabere i siđe sa scene od suza – rekla je Biljana i dodala:

– Ona i ja smo godinama drugarice. Zna da mi čita misli i vrlo sam počastvovana što je prihvatila da igra ovu ulogu. Za ovu predstavu je važan njen povratak i ako smo samo to uradili, dobro je.

 

foto: Damir Dervišagić

Autorka je na kraju dodala da je slučajnost što je premijera baš 5. oktobra, što je potvrdio i reditelj Jagoš Marković.

– Stariji su verovali u revoluciju, mladi ne veruju. Videli su poraze i tako percipiraju revoluciju. Taj rašomon mnoštva percepcija čini gustinu drame, gustinu života. Govorimo o tome ko veruje u promenu, pravdu, boljitak, a ko ne veruje i tu smo u tragediji – rekao je Marković.
Za razliku od „Balkanskog špijuna,“ u JDP smo videli i političara ministra Zorana Đorđevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, glumce Dragana Bjelogrlića, Natašu Ninković, Ljiljanu Blagojević, sestre Slobodu i Draganu Mićalović, Renatu Ulmanski, trenera Duška Vujoševića, spisateljicu Vedranu Rudan i mnoge druge.

Ostaje nam samo da sačekamo šta će reći kritika i hoće li i njih očarati Vesna kao što je publiku.

 

Kurir.rs/ Foto: Damir Dervišagić

NE PROPUSTITE

VESNA TRIVALIĆ NA SCENI POSLE 17 GODINA: Pozorište mi je vratilo radost u život! Ostvaren mi je san! (KURIR TV)

GLUPO JE PRODATI SE ZA JEDAN FILM: Reditelj Rajko Grlić o Kinoteci, Glogovcu i književnom prvencu…

ILIJA ČVOROVIĆ NASMEJAO I RASPLAKAO PUBLIKU: Predstavu glumci posvetili Peci Ejdusu

 


Kurir

Autor: 
Kurir