Prikriva ili leči? Šta radi korektor za bubuljice?

Prikriva ili leči? Šta radi korektor za bubuljice?

Autor: plavsic

Korektor za bubuljice je još jedan od način maskiranja bubuljica. Na šta tačno mislimo kada kažemo maskiranje? Više u tekstu.

Ukoliko imate problem sa bubuljicama najvažnije od svega jeste dobra higijena kože, puno vode i uravnotežena ishrana. To su stvari koje vam mogu pomoći da vaša koža bude čista. To je zapravo jedino i pravo rešenje. Šminka upravo služi da našminka, da zamaskira, da ulepša.

I u tome vam može biti od pomoći korektor za bubuljice, ali samo do sledećeg umivanja. Možete koristiti korektor za crvenilo kako biste potpuno pokrili sve nedostatke na licu, bubuljice i crvenilo, ali kao što smo i rekli samo do umivanja, ovaj efekat će trajati. Znači , da za vaše bubuljice ovo nije trajno rešenje.

Za korektor bismo mogli da kažemo da je jednostavan proizvod, obzirom da se lako nanosi, bez prethodne pripreme lica, ali ima svoja pravila kako se nanosi.

Najpoznatiji svetski šminkeri kažu da je najvažniji deo u stvaranju kože koja izgleda besprekorno je upravo u korišćenju debelog korektora za bubuljice.

Za bilo koju kozmetičku marku da se odlučite, svi u svojoj paleti bi trebalo da imaju četiri različita tona korektora, koje možete mešati zajedno da biste dobili savršenu boju koja odgovara vašoj koži.

Veoma je važno uklopiti nijansu, jer ne bi trebalo da nanosite na lice boje koje su u kontrastu, neće izgledati prirodno na vašoj koži.

Za pokrivanje kože koja je sklona aknama, savet je da se korektor za bubuljice koristi samo direktno na bubuljicu, fino i nežno sa vrhom make up četkice, a zatim koristite prste da lagano utrljate proizvod i rastopite ga u kožu.

Kako se koristi i kako se odlučiti za najbolji korektor protiv bubuljica, sledi u nastavku.

Kako se koristi korektor protiv bubuljica?

Kada se ne možete rešiti akni, često ih možete pokriti. Ovde smo pisali o tirkovima za sakrivanje bubuljica. Ukoliko koristite korektor za bubuljice, akne, mitisere, znajte da to ipak zahteva mnogo više nego što je samo stavljanje korektora na lice.

Prikrivanje bubuljica zahteva dva proizvoda, a ne samo jedan.

Dakle, osim korektora trebaće vam barem jedna mala četkica da ga nanesete na lice. Isto tako, biće vam neophodna i druga kozmetika za matiranje vaše kože kako bi se korektor što bolje uklopio u prirodnu nijasnu vašeg tena.

Veoma važan savet, a gde mnoge devojke greše jeste:

Ne zaboravite da uklonite korektor za bubuljice sa lica svake noći pre odlaska u krevet. Mnoge osobe greše i odlaze sa korektorom u krevet.

Ksenija je tako zamalo upropastila svoje lice. Njena koža bila je puna bubuljica i mitisera i stalno ju je šminkala. Međutim, problem je postajao sve gori. Rešila je da se obračuna sa tim. Uspela je da se reši bubuljica prirodnim putem i sada je presrećna jer joj je lice konačno čisto. O čemu se radi, saznaćete u njenom ličnom iskustvu koje se nalazi na ovom linku; https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Što se tiče tonova, zeleni korektor za bubuljice uklanja crvenu boju bubuljica, ali žuti, smeđi ili tamno smeđi korektor takođe može prikriti bubuljice, a možete ga koristiti i za druge probleme kože, kao što su podočnjaci i tamni krugovi ispod očiju.

Pročitajte sve o korektoru za podočnjake

Kod nanošenja korektora za akne nema pritiska. Dovoljan je lagani dodir i nije potrebno stavljati veliku količinu.

Izbor pravog korektora za bubuljice

Postoje korektori za mnoge probleme kože, dakle ne samo za bubuljice. Postoje korektori za fine linije i bore, za krugove ispod očiju, i za crvene i ružičaste tragove uzrokovane aknama. Korektor treba dobro da upije i ne sme da ostanu pruge, “pucanje” ili guljenje. Podloga treba da bude fina, gotovo satenska, posebno oko očiju.

Postoji kremasti, u stiku i tečni korektor za bubuljice na licu. Na vama je koji ćete izabrati, ali se najboljim smatra kremasti, obzirom da najbolje upija svaki deo lica.

Isto tako, korektor neće da prikrije ništa ako ne odgovara boji vaše kože i tonovima kože. Ne možete staviti ružičasti korektor na crnu kožu ili crni korektor na svetlu kožu i da očekujete da neće neko primetiti. Ne samo što će drugi primetiti, već jednostavno primetićete i sami da ne izgleda prirodno.

Takođe, jedan sloj korektora za akne obično nema efekta. Preko korektora obično ide i sloj pudera u vašem tonu kože. Korektor sam, iako u tonu vaše kože, neće poništiti u potpunosti crvenilo bubuljice.Ovde saznajte više o puderima za masnu kožu lica.

Najbolji način da prikrijete crvenu bubuljicu je sa zelenim korektorom za bubuljice.

Ako kod kuće nemate paletu različitih korektora ili ne možete sebi da priuštiti da kupite zeleni korektor, možete početi sa:

  • Zlatnom nijasnom korektora ako imate azijsku, svetliju kožu ili
  • Bež tonirani korektor ako imate svetlu ili smeđu kožu

Odabir prave četke za nanošenje korektora za bubuljice

četek za korekto za bubuljice

Kada skrivate bubuljicu, ono što ne želite jeste da ona ponovo izbije. Zato se korektor najbolje nanosi četkom. Četkica treba da bude dovoljno tanka da je možete upotrebiti za nanošenje i na uglovima očiju, i dovoljno čvrsta. Obzirom da se lako gube, najbolje je da ih držite i čuvate u kesici.

Kako primeniti korektor za bubuljice?

Operite i osušite ruke, a zatim izvadite/iscedite malu grudvicu korektora veličine otprilike 1 ili 2 grama. Stavite grudvicu korektora na prednju stranu vaše nedominantne ruke, onu koju ne koristite za držanje četke.

Uzmite četku i pomerajte napred i nazad kroz korektor kako biste premazali četkicu. Sigurno da ne želite nikakve kvrge ili granule korektora na četki. Dobro utrljajte.

Ako nemate četkicu, možete slobodno upotrebiti prste, ali morate biti vrlo oprezni da ne biste namazali previše korektora na bubuljicu.

Stavite dovoljno korektora na bubuljicu da prikrije crvenilo. Zatim prikrijte svoj korektor, stavite tanki sloj šminke (podloge ili pudera) ili upotrebite drugi sloj bež, smeđ ili žuti korektor kako bi bubuljica bila manje vidljiva.

Ako je bubuljica još uvek pomalo vidljiva nakon primene ostatka šminke, dodajte samo jednu malu tačku korektora kao poslednji korak u prikrivanju bubuljica na licu.

Koristeći samo zeleni korektor bez drugog sloja može vam se desiti da ostane zeleni trag, što baš i ne izgleda lepo, priznaćete.

Saznajte sve o tome kako se pravilno koristi korektor za lice.

S druge strane, neki stručnjaci za kozmetiku insistiraju da korektor nikada ne bi trebalo da bude u tonu koji prirodno ne postoji u zdravoj koži. Zeleno, narandžasto, ružičasto, ljubičasto ili pepeljasto korektor je ne-nikako, neki kozmetičari insistiraju.

Međutim, što se tiče nanošenja, postoji opšta saglasnost da bi korektor trebalo da bude u debljem sloju. Još jedna bitna stvar, matirani proizvod najbolje je za masnu kožu, ali ne postoji garancija.

Bolji način ili postoji li alternativa korektoru za akne

Uvek, ali uvek je bolje lečiti akne nego prikrivati ​​akne i bubuljice.

Jedan od najboljih načina za lečenje akni i bubuljica, jeste uz pomoć krema za bubuljice, koje su pažljivo kreirane i osmišljenje i ciljano rešavaju problem kože sa bubuljicama. Naravno, ove kreme rešavaju problem bubuljica, najviše zbog sastojaka koji isušuju akne.

Savet je da birate one koje u sebi sadrže šafraniku, aloe veru i ulje čajevca.

Najbolji korektor za bubuljice

iskustva korektor za bubuljice

Sada kada znate na koji način se koristi i nanosi korektor protiv bubuljica, kako se skida i imate želju da probate na svojoj koži, pitate se kako izabrati najbolji.

Ovo je prilično individualna stvar, jer najbolji može biti vašoj prijateljici, ali vama ne. Zavisi od boje, zavisi od problema koji želite da rešite i još mnogo stvari. Neki od često biranih i korišćenih korektora protiv bubuljica su Balea, Eucerin i Sebamed. Da vidimo i zašto.

Balea korektor za bubuljice

Balea korektor za crvenilo i bubuljice je korektor u stiku. Veoma lepo prijanja i uklapa se u kožu, u svaku poru. Mnoge osobe koje su ga koristile, smatraju da je najveća prednost cena.

Može vam trajati dosta dugo, važno je da ga čuvati na tamnom mestu i uvek ga dobro zatvorite nakon upotrebe.

Eucerin korektor protiv bubuljica

Eucerin korektor protiv bubuljica sadrži salicilnu kiselinu i efikasno prekriva i isušuje akne. Ako se koristi svaki dan na svim onim upalnim mestima, otvara zapušene pore i umiruje kožu, upravo zbog sadržaja salicilne kiselina koja ima komedolitički efekat.

Pročitajte kako salicilna kiselina rešava probleme sa aknama

Kliničke i dermatološke studije su potvrdile veoma dobru podnošljivost i efikasnost prilikom primene. Može se koristiti i tokom trudnoće.

U dermatološkom istraživanju u kom je bilo ukupno 25 muškaraca i žena (uzrasta između 13 i 43 godine) ispitana je efikasnost Eucerin korektora protiv bubuljica. Svako je imao problema sa aknama. Nakon tri nedelje koliko je trajalo istraživanje i potvrđeno je značajno smanjenje komedona.

Oriflame korektor za bubuljice

Oriflame korektor za bubuljice je pakovan kao stik sa glavnim sastojkom a to je sa čajnim drvetom. Oriflame korektor je idealno rešenje protiv nesavršenosti kože formulisano sa uljem čajevca koje ima antibakterijska svojstva.

Najbolje rezultate pruža kod prikrivanja nesavršenosti lica, kao i za prikrivanje crvenila.

Korektor protiv bubuljica Sebamed

Sebamed korektor za bubuljice fantastično pokriva ​​akne i pigmentaciju. Bogata, gusta formula se topi kada dođe u kontakt sa prstima i dobro se uklapa. Osigurava potpunu pokrivenost. Pokriva uspešno crvenilo, prištiće i sve mrlje po licu.

Sebamed korektor sadrži vitamin E i pantenol, smiruje kožu i isušuje akne.

Puzzle korektor protiv bubuljica

Puzzle korektor za bubuljice i crvenilo jeste domaći proizvod i možete koristiti kod prikrivanja svih nesavršenosti na licu.

Puzzle korektor je jako pigmentovan, u boji kože, pa kada ga nanesete na lice neće delovati kao veliki kontrast.

Veoma fiino se utrljava i koristi se sa puderom. Ima jako lep i prijatan miris. Cena mu je veoma pristupačna i iznosi manje od 200,00 dinara.

Korektor za bubuljice iskustva

Katarina je na jednom ženskom forumu napisala svoje iskustvo:

„Apsolutno za mene korektor za bubuljice je fantastična stvar. Ravnomerno pokriva ​​akne i bubuljice. Ukoliko imate kožu sklonu aknama, ja vam savetujem da svaka žena kod sebe ima jedan korektor za bubuljice.

Međutim, ja nemam puno bubuljica po licu, tek se pojavi po neka, ali to je zaista baš često. Ja tada namažem svoj korektor i meni to tako lepo zamaskira bubuljice. Za druge devojke koje imaju ozbiljan problem i puno bubuljica ne znam da li je korektor rešenje. Možda je bolje da proverite sa dermatologom, nego da koristite šminku.“

Vesna je napisala sledeće isksutvo:

„Ja imam veoma osetljivu kožu i ne prođe dan da ne dobijem cističnu aknu. Često mi se dešavalo da sa pogrešnim izborom proizvoda za lice sebi napravila još veću štetu.

Kupovala sam sve što bi mi bukvalno došlo pod ruku, samo da se rešim bubuljica. Međutim, svesna nisam bila da ne može sve biti dobro, što i nije. Koristila jesam i korektor protiv bubuljica, ali to je meni pomoglo samo da zamaskiram bubuljice, ništa drugo. Uveče kada bih skinula korektor sa lica i pogledala se u ogledalo, one su i dalje bile na mom licu.

Sestra mi je preporučila da krenem sa gelom za bubuljice. Kupila sam odmah Aknolin. Koristila sam gel prema uputstvu, uveče i ujutru i lice mi se očistilo već nakon mesec dana. Nakon tog vremena, kupila sam i losion istog proizvođača, a u pitanju je domaća proizvodnja, što je meni posebno važno.

Losion sam uzela kako bih dubinski očistila pore i kako bih uklonila višak sebuma i prljavština i time sprečila dalji nastanak bubuljica. Aknolin gel je i dalje sa mnom, jer se desi ponekad, pred ciklus ili kada se oznojim u teretani da mi izađe neka bubuljica, ja samo stavim gel i ne brinem.

Preporučujem svim devojkama trajno rešenje, a ne zamaskiranje problema korektorom za bubuljice, jer to vam trajno neće pomoći.“

Cena i gde kupiti korektor za bubuljice

Korektor za bubuljice je veoma čest proizvod, zapravo, sastavni deo asortimana je svake veće kozmetičke kuće. Zbog toga, može se nabaviti i kupiti u svim radnjama u kojima se prodaje kozmetika, kao i u apotekama.

Raspon cena je veliki, obzirom da cenu najviše određuje marka, tj, proizvođač, zatim nijansa, sastav, količina, i još mnogo faktora.

Ukoliko želite najjednostavnije rešenje, sa najmanjim pakovanjem, obično su od 10ml, cena je 200,00 dinara.

Za poznatije marke i trajnije rešenje, sa adekvatnim sastojcima koji ne oštećuju kožu, cena je i do nekoliko puta viša.

Ocena čitalaca5/5

POVEZANI ČLANCI

Olovke za usne podvlače savršenu šminku!

Lepota

Autor: Strainovic

Kako prekriti vene na nogama da se ne vide!

Zdravlje

Autor: Ivana Stojanović

Kako prekriti bubuljice bez instagram filtera?

Lepota

Autor: Ivana Stojanović

Isušivanje bubuljica je najbrži način njihovog otklanjanja!

Uncategorized

Autor: Ivana Stojanović

Sjaj za usne i zašto ga obožavamo!

Lepota

Autor: Minut za MENE

Bubuljice na nosu, šta ćemo sa njima?

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Kako da se rešite bubuljica od šminke?


Lepota

Autor: plavsic

Kako se rešiti hormonskih bubuljica?


Lepota

Autor: plavsic

Otkrijte bebi puder za bubuljice!


Lepota

Autor: Strainovic

Iznenađujući razlozi pojave akni kod odraslih


Lepota

Autor: StrainovicOriginal Article