Probudite strasti: 10 namirnica za fantastičan seks

afrodizijak
(foto: Favim)

Ukoliko želite da poboljšate svoj seksualni život, ove namirnice se moraju naći na vašem meniju!

Svesni smo da hrana i te kako utiče na različite segmente našeg života. Ukoliko želite da dodatno “začinite” svoj seksualni život oslonite se na namirnice koje će vam u tome pomoći.

Čokolada

Na prvom mestu, naravno, našla se čokolada. Osim što je ukusna i ima veoma prijatan miris, čokolada sadrži feniletilamin, hemijski sastojak koji se oslobađa tokom sexa. Podstiče proizvodnju dopamina koji je zadužen za regulisanje našeg raspoloženja i nivoa energije. Adrenalin je takođe supstanca čija proizvodnja biva podstaknuta zahvaljujući čokoladi. S obzirom da je crna čokolada, sa većim procentom kakaa  zdravija, predlažemo da se nje i pridržavate.

Med

Pored toga što je izuzetno zdrav jer sadrži preko 300 minerala, vitamina, biljnih antibiotika i esencijalnih amino kiselina, med sadrži i bor za koji je dokazano da stimuliše rad estrogena kod žena i testosterona kod muškaraca. Ne zove se “medeni mesec” bza džabe tako 😉

(foto: Favim)
(foto: Favim)

Banane

Pored toga što obiluju prirodnim šećerima i vlaknima, banane su bogate kalijumom i gvožđem. Takođe, one sadrže minerale koje telu pomažu u apsorpciji hranljivih sastojaka i samim tim povećavaju muški libido. Nije ni čudo što banane podsećaju na muški polni organ.

Maslinovo ulje

Masline i njihovo ulje se koristi i kao hrana i kao lek. Maslinovo ulje se dobija ceđenjem plodova masline i ima široku upotrebu. Ono sadrži visok procenat nezasićenih masnih kiselina i polifenola. Pored toga što se koristi za jačanje organizma, normalno funkcionisanje srca, ono podstiče i rad hormona. Stari Grci pominju boginju Atinu kao donosioca ove svete biljke među ljude. Grci su verovali da ih ono čini snažnijim i muževnijim.

Beli luk

Beli luk poboljšava cirkulaciju, snižava krvni pritisak i ima izuzetno lekovito dejstvo na ceo organizam. Ipak,  ovo je namirnica koju često izbegavamo zbog neprijatnog i jakog mirisa. Ukoliko se odlučite za ovaj afrodizijak nadamo se da vaš partner može podneti ovako intenzivan miris.

Avokado

Avokado je tropsko voće koje se još naziva i “aligatorska kruška” zbog svoje specifične kore. On je dobar za srce, veoma je hranljiv i blagotvorno deluje na oči. Asteci su još verovali da je avokado afrodizijak. Da li zbog specifičnog izgleda ili prepoznatljivog ukusa ne zna se, ali ono što se zna je da avokado sadrži dosta vitamina E koji podstiču energiju i snagu.

(foto: Favim)
(foto: Favim)

Badem

Badem je  koštunjavo voće. Blizak je srodnik šljivi, višnji i kajsiji. Oni sadrže vitamine, minerale, aminokiseline i vlakna. Pored toga što se preporučuju kod poremećaja disajnih organa, kašlja, anemije i dijabetesa  odličan su afrodizijak. Smatra se simbolom zavođenja.

Cimet

Zadržava toplinu unutar tela i time povećava apetit, naročito seksualan. Cimet je jedan od najstarijih začina i ima vrlo specifičan ukus i miris. Bacite malo “čarobnog” praha i začinite sopstveni seksualni život.

Paradajz

Veruje se da konzumacija paradajza podstiče rad srčanog mišića. On sadrži likopen i beta karoten od kojeg korist imaju oba pola. Nazivaju ga i hranom protiv starenja. zato jedite paradajz i budite zauvek mladi i seksualno aktivni.

Čili papričice

Ove ljute papričice su se oduvek smatrale simbolom ljubavi i strasti. Popularne su zbog svog ljutog ukusa ali pored toga one ubrzavaju otkucaje srca i podstiču znojenje, poboljšavaju imunitet, pomažu kod dijabetesa, sprečavaju bol i deluju antiupalno. Konzumacija papričica će probuditi iste simptome koje pokređe i seksualno uzbuđenje, te se  smatraju moćnim afrodizijakom.

Namirnice koje bi trebalo izbegavati pre odlaska u spavaću sobu su :

  • pržena hrana
  • kokice iz mikrotalasne
  • pasulj
Izvor: zadovoljna.hr