PROIZVOD KOJI VEĆINA SVAKODNEVNO KONZUMIRA UNIŠTAVA KOSTI: Evo što se događa u tijelu kada ga unesemo!

iStock

IZLUČUJU SE MINERALI

+
AAA

PROIZVOD KOJI VEĆINA SVAKODNEVNO KONZUMIRA UNIŠTAVA KOSTI: Evo što se događa u tijelu kada ga unesemo!

Autor: L.B.

U velikom se broju namirnica nalazi više šećera nego što zamišljamo. Čak je i puno hrane za koju nikada ne bismo rekli, zasićeno šećerima. Iako bi na deklaraciji svakog proizvoda trebala pisati gramaža svakog sastojka, mnogi i ne čitaju ta najčešće ionako presitna slova.

No, ono što obiluje šećerima, iako možda nemamo takav dojam, svakako su sokovi. Osobito gazirani. Negativni učinci ovih, “osvježavajućih bezalkoholnih pića” po naše zdravlje predmet su mnogih istraživanja, a činjenica da su najčešći konzumenti gaziranih pića upravo djeca, zapravo znači kako bi trebalo više obratiti pažnju u kojoj im se količini daju, kako ne bi došlo do neočekivanih posljedica po zdravlje.

Prema istraživanjima, ovisno o vremenskom periodu od konzumacije, ovo je ono što se događa u tijelu kada konzumirano gazirano piće:

Nakon 10 minuta – Jedna čaša sadrži oko deset žlica šećera, što je 100% dnevne preporučene doze šećera. U tielo dospijeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje okusa.

Nakon 20 minuta – Dolazi do porasta glukoze i inzulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti u jetri.

Minerali se izlučuju u urinu

Nakon 40 minuta – Kofein u piću se potpuno apsorbira u tielu u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje blokirati receptore hormona adenozina, što sprječava osjećaj umora.

Nakon 45 minuta – Lučenje dopamina se povećava, što značajno utječe da se osjećamo dobro.

Nakon 60 minuta – Magnezij, fosforna kiselina, kalcij i cink dovode do pojačanih probavnih procesa. To je povezano s ogromnim količinama šećera i umjetnih zaslađivača koji ograničavaju izlučivanje kalcija putem mokraće.

Nakon više od sat vremena – Diuretička svojstva kofeina počinju djelovati i svi minerali, uključujući magnezij, kalcij i cink, namijenjeni kostima, tada se izlučuju u urinu. Zajedno s gaziranim pićem, iz tijela se izlučuje sva voda i hranjive čestice, neophodne za funkcioniranje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

Autor:L.B.

ZADNJE VIJESTI


IZLUČUJU SE MINERALI

PROIZVOD KOJI VEĆINA SVAKODNEVNO KONZUMIRA UNIŠTAVA KOSTI: Evo što se događa u tijelu kada ga unesemo!


'BRIGE SLABE SRCE'

UTJECAJ BRIGA NA LJUDSKU PSIHU: ‘U najcrnjem scenariju, stanje kronične anksioznosti postat će naše svakodnevno psihičko stanje’


JEDNOSTAVNO I JEFTINO

DETALJNE UPUTE ZA PRIPREMU KEFIRA KOD KUĆE! On rješava sto problema i osvježava


PRIRODNA LJEPOTA

VRATITE KOLAGEN POMOĆU ‘ČUVARA MLADOSTI’: Grašak za hijaluronsku kiselinu, tamno zeleno povrće protiv bora!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article