Promocija prvog vodiča kroz veganstvo na srpskom jeziku 14. maja u kafiću VeZa

Promocija prvog vodiča kroz veganstvo na srpskom jeziku 14. maja u kafiću VeZa 1Foto: Vege zajednica/Promo

Velika promocija Vege vodiča biće održana 14. maja u kafiću VeZa na Dorćolu. Posetioci će biti u prilici da razgovaraju sa autorima i preuzmu primerak ove publikacije, koju izdaje Vege zajednica.

Iz Udruženja Vege Zajednica kažu da je Vege vodič prvi vodič kroz veganstvo na srpskom jeziku i da ga je stvaralo 20 volontera iz udruženja.

„Vege vodič će se naći na svim veganskim i brojnim vege-friendly kafićima, restoranima i udruženjima širom Srbije, a takođe i u Narodnoj biblioteci. Prvi tiraž od 1600 primeraka je odštampan uz pomoć sponzorstva veganskih biznisa, kao i individualnih donacija simpatizera Vege zajednice. Svaki primerak Vege vodiča je potpuno besplatan za sve one koji žele da saznaju više o veganstvu i o veganskom načinu života. U izradi je i njegova digitalna verzija koja će biti ažurirana novim podacima, a uskoro ćete moći da je pronađete na sajtu govegan.rs.“, kažu iz Vege zajednice.

O sadržaju publikacije ističu da je na početnim stranama Vodiča, kroz nekoliko poglavlja ukratko predstavljena filozofija veganstva i njegovi različiti aspekti.

„Pokušali smo da objasnimo zašto vegani i veganke ne jedu mleko i mlečne proizvode, jaja, med, te zašto ne nose kožu, krzno i svilu, ne koriste kozmetiku koja je testirana na životinjama i izbegavaju pušenje. Drugi deo Vodiča je praktične prirode. U njemu možete naći poglavlje sa receptima i preporukama gde jesti veganski u Srbiji, kao i poglavlje o veganskom alkoholu. Uz to smo pripremili posebno poglavlje sa savetima i čestim pitanjima na koje smo svi nailazili na putu do veganskog života“, ističu iz Vege zajednice.

Oni primećuju da je „veganstvo i dalje pomalo tabu tema u Srbiji i da nije uvek lako objasniti prijateljima i porodici svoj izbor. Zato su posvetili pažnju i veganstvu u kontekstu socijalnih odnosa, a publiku očekuju i preporuke za filmove i knjige.

„ I konačno, treći deo Vodiča odvojili smo za aktivizam u Srbiji. U njemu ćete naći tekstove o svim veganskim udruženjima u Srbiji i o udruženjima koja u svom programu imaju promociju veganstva kao važnu stavku“, ukazuju iz Vege zajednice i poručuju: „Pridružite nam se u subotu i uzmite svoj besplatan primerak Vodiča!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Original Article

(Visited 5 times, 1 visits today)