Prvi privatni – Beogradski KBC

U Beogradu je danas otvoren prvi privatni Kliničko bolnički centar u Srbiji – Beogradski KBC, koji raspolaže sa sedam najsavremenijih operacionih sala.

Direktor Beogradskog KBC Miljko Ristić kazao je tom prilikom da će novootvorena ustanova, pružanjem zdravstvene nege na najvišem nivou, doprineti kompletnom zdravstvenom sistemu i statusu pacijenata u Srbiji.

Pacijenti će na jednom mestu dobiti kvalitetno lečenje i uslugu po uzoru na zemlje sa najjačim zdravstvenim sistemom, rekao je Ristić i dodao da će u narednom periodu u toj klinici biti zaposleno 140 ljudi.

Beogradski KBC, koji se nalazi u Ulici Milutina Milankovića 3 na Novom Beogradu, prostire se na 6.000 kvadratnih metara.

U Centru se nalazi sedam najsavremenijih operacionih sala opremljenih za izvođenje najkomplikovanijih hirurških procedura iz oblasti kardiohirurgije, vaskularne abdominalne, ginekološke, laparoskopske, urološke, onkološke, ortopedske, estetske i oftalmološke hirurgije.

KBC raspolaže sa dve intezivne i dve poluintezivne nege, bolesničkim sobama i luksuzno opremljenim aprtmanima, a ukupan kapacitet bolnice je više od 60 postelja.

Prvi put su u regionu pod jednim krovom objedinjeni centar za radiološku dijagnostiku sa najsavremenijom opremom (magnetna rezonanca poslednje generacije, multislajs skener, rendgen, mamograf, ultrazvučna dijagnostika) i invazivna radiologija – angio sala, piše u saopštenju iz Beogradskog KBC.