(RECEPT) Napravite sami svoj vitamin C! Stopostotna apsorpcija i djelovanje od 48 sati!

Shutterstock

BEZ DODATNIH TROKOVA

+
AAA

(RECEPT) Napravite sami svoj vitamin C! Stopostotna apsorpcija i djelovanje od 48 sati!

Autor: Zlatko Govedi

Vrijednost vitamina C kao izuzetno korisnog sredstva u prevenciji i lijeenju mnogih bolesti je odavno poznata. Najjai je antioksidans meu vitaminima topljivim u vodi, a osim 큄to jaa otpornost organizma prema virusnim i baterijskim infekcijama, djeluje protiv alergija, bolesti di큄nih putova i niza drugih oboljenja.

Takoer, igra znaajnu ulogu u stvaranju kolagena proteina neophodnog za regeneraciju tkiva, krvnih 탑ila, kostiju i zuba te za zdrav i mladolik izgled ko탑e.

Bitan je izvor!

Potrebno je naglasiti kako C vitamin, koji ete pronai u prirodnom izvoru, nije isto 큄to i askorbinska kiselina, inae sintetizirani oblik vitamina C za iju se sintezu naje큄e koristi glukoza dobivena iz GMO kukuruza!

Prava je istina da je askorbinska kiselina tek djeli onoga 큄to je stvorila Majka Priroda kada je stvarala vitamin C koji ete pronai u vou i povru ili nekom drugom prirodnom izvoru.

U prirodi, C vitamin postoji kao kompleks u kojemu ete pronai askorbinsku kiselinu, ali i rutin, bioflavonoide, tirozinazu, koenzime i neke drugih kemijske spojeve koji zajedniki ine jedan od najpotentnijih vitamina bez kojeg bi ljudski 탑ivot bio nezamisliv.

U prilog kori큄tenja prirodnog C vitamina ide i podatak kako se prirodni C vitamin, nakon apsorpcije, u organizmu zadr탑ava ak 48 sati dok se askorbinska kiselina zadr탑i samo dva sata!

Pitate se kako unijeti u organizam dovoljno kvalitetnog, prirodnog vitamina C i pri tome izbjei kupovanje neprovjerenih i skupih dodataka u trgovinama i apotekama? Odgovor je da ga mo탑ete napraviti sami bez ikakvih dodatnih tro큄kova!

Domai vitamin C ima 탑ive enzime, ime se omoguuje 100% asimilacija u va큄em tijelu i uinak od 48 sati!

U agrumima postoje razliite vrste flavonoida, spojeva koji pokazuju svojstva antioksidansa u ljudskom tijelu. Naringin, sna탑an antioksidans, je flavonoid kojeg se najvi큄e mo탑e nai u korigrejpa, mandarine i limuna. Nekoliko je studija pokazala da je naringin toliko moan da mo탑e smanjiti o큄teenja stanica nastalih odradijacije!

Hesperidin je jo큄 jedan flavonoid kojeg se najvi큄e mo탑e nai u bijelom unutarnjem slojukorenarane, limuna, limete i grejpa. Istra탑ivanja su pokazala da hesperidin smanjuje proliferaciju stanica raka, inducira programiranu staninu smrt, a ima znaajnu ulogu u pomoi onima s hipoglikemijom.

Domai prirodni vitamin C recept

Za ovaj recept trebate razne agrume (limun, narana, grejp, limeta, mandarina,), one u sezoni ili one koje mo탑ete lako nabaviti. Najbolje je kupiti organske agrume ili nabaviti domae koji provjereno nisu prskani jer vam treba ba큄 kora.

Nakon 큄to pojedete ili ocijedite agrume, operite i nasjeckajte koru svihva큄ih agruma, stavite je큄iroko rasporeenu na istu tkaninu ili tacnu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturidok ne postanesuha i hrskava (da lijepo puca).

Zatim tu suhu koru stavite u blender i smiksajte u prah onoliko fino ili grubo koliko 탑elite. Pohranite citrusni prah u posudu nepropusnu za zrak i dr탑itena suhom i hladnom mjestu.

Konzumiranje

Ne radi se o tome koliko miligrama vitamina C uzimate, vekoliko vitamina C va큄e tijelo iskori큄tava odnosno apsorbira. Kora agruma sadr탑i vrlo visoke doze vitaminaC; 100 g kore daje oko 130 mg vitamina C! Sam plod narane daje samo 71 mg na 100 g voa. Uz to kora agrumaje prepuna enzima i fitonutrijenata.

Konzumirajte barem 1 탑liicuna dnevnoj bazi jednostavno je dodajte u ka큄e, juhe, salate, sokove, deserte

Jedna 탑liica e vas opskrbiti s cijelim kompleksom C vitamina, ukljuujui naringin, rutin, hesperidin i s ostalim bioflavonoidima u koliini kojuva큄e tijelo treba za 1dan!

Probajte i odu큄evit ete se kvalitetom i okusom, pi큄e Atma.

Autor:Zlatko Govedi

ZADNJE VIJESTI


'SVAKI POKRET SE BROJI'

OVO NE SMIJETE PROPUSTITI! Oni savjetuju kako da odr탑ite zdravlje u svakom smislu


AUTOFAGIJA

Japanski nobelovac osmislio genijalnu metodu pomlaivanja: ‘Jedite sami sebe!’


BEZ DODATNIH TROKOVA

(RECEPT) Napravite sami svoj vitamin C! Stopostotna apsorpcija i djelovanje od 48 sati!


BRINITE O SVOJEM ZDRAVLJU

Ovaj ‘tihi ubojica’ naje큄e nema simptoma! Ako ih i ima – onda su to umor i slaba koncentracija! Evo 큄to uiniti!

Komentari
odra탑avaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nu탑no
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
itatelje
za
razumijevanje
te
suzdr탑avanje
od
vrijeanja,
psovanja
i
vulgarnog
izra탑avanja.
Portal
Dnevno.hr
zadr탑ava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
obja큄njenja.Original Article