Recept: Tikvice u sosu od tune

Recept: Tikvice u sosu od tune 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Kad se desi da mi se prijede riba, prvo se hvatam za toplomer. Živim u ubeđenju da ribu niko ne voli, i da je svi jedu zato što je zdrava.

Napolju je vreme za da ni ruku ne promoliš, šanse nije bilo da idem u kupovinu. Prešla sam na plan B. Nije riba, tuna je, za nju mi ne treba toplomer. Tuna je cool.

Tikvice u sosu od tune ili Tunirane tikvice

Recept: Tikvice u sosu od tune 2Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bakeRecept: Tikvice u sosu od tune 3Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bakeRecept: Tikvice u sosu od tune 4Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Sastojci:

  • 2 manje tikvice
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 1 kutija tune u komadima
  • 50ml neutralne pavlake
  • so, biber

Priprema:

Od tikvica sam, ljuštilicom za krompir, napravila „taljatele“. Koristite samo onaj deo bez semena. Čim ih napravite, bacite ih na vreli tiganj, podmazan sa malo ulja, da ne bi pustile previše vode. Pržite ih svega nekoliko minuta, uz mešanje. Izvadite ih na tanjir, a u isti tiganj ulijte ulje iz sardina, dodajte rendanu šargarepu, narendani ostatak tikvice, sitno seckani beli i crni luk. Dodajte so i biber po ukusu, i pržite da omekša. Dodajte komade tune, pa sve zajedno pržite dok be ispari voda. Dodajte neutralnu pavlaku, pustite da baci jedan ključ, i to je to.

Recept: Tikvice u sosu od tune 5
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Na vama je hoćete li da tikvice prelivate sosem kao ja, ili da ih ubacite unutra. Svakako je super.

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Original Article