Recept za danas – 6 super zdravih i ukusnih recepata

Recept za zdravlje i ljepotu je jednostavan: ono si što jedeš. Ljepota i zdravlje dolaze iznutra pa smo imajući to na umu pripremili 6 super zdravih (a i ukusnih) recepata. Od ovakvih obroka ne samo da ćete biti zdravi nego još i lijepi. I ne, mrkva nije jedina namirnica koja je zdrava za naše oči. U ovim receptima naći ćete puno namirnica za koje možda niste ni znali da su dobre za vid. Neke od namirnica koje bi trebali imati na umu ako želite poboljšati zdravlje svojih očiju jesu:

Riba

Riba poput lososa, tune, sardina i skuše bogata je omega-3 masnim kiselinama, koje vas štite od suhih očiju, makularne degeneracije i katarakte.

Orašasti plodovi

Pistacio, lješnjaci, bademi – bogati omega-3 kiselinama i vitaminom E poboljšavaju zdravlje očiju.

Optical Express

Mahunarke

Grah, grašak i leća dobar su izvor bioflavonoida i cinka te mogu zaštititi mrežnicu kao i smanjiti mogućnost nastanka makularne degeneracije i katarakte.

Citrusno i bobičasto voće

Naranče, grejp, limun i bobičasto voće bogato je vitaminom C koji vas štiti od katarakte i makularne degeneracije.

Bacite oko na recepte i recite nam što mislite. Svaki vaš glas ZA (zelena strelica) i PROTIV (crvena strelica) pomicat će recepte prema vrhu ili dnu. Koji recept vam se čini najfinijim, a koji nikada ne bi probali? Usudite se i isprobajte neki od recepata!

Oe ozujak 336x300

Pročitajte sljedeće:
Top 7 vitamina za zdravlje očiju
Popis dobrih namirnica za oči
Kako pušenje utječe na zdravlje očiju?
TOP 10 domaćih pripravaka za blistave oči