Rekreacija oslobađa od stresa

Preskačite konopac, šetajte i nikako ne preskačite doručak – ovo su samo neka pravila koja će sačuvati vaš imunološki sistem, srce i kosti
• U zdravlje bi trebalo ulagati celog života. Zato, fizička aktivnost i zdrava ishrana postaju nužni i glavni faktori na koje bi trebalo da pazite ukoliko želite da ulažete u zdraviju budućnost. Nađite vremena, ne tražite izgovore i poslušajte savete koji vam mogu samo koristiti.
• Preskačite konopac. Na svaka tri minuta u Velikoj Britaniji jedna osoba slomi kost kao rezultat osteoporoze koja stanjuje i oslabljuje kosti. Mlade žene su u većoj opasnosti nego ikad zbog modernog načina života i nepravilne ishrane. Zato učinite svojim kostima uslugu, svakodnevno unosite u organizam dovoljne količine kalcijuma i preskačite konopac 10 minuta jer time jačate kosti.
• Jutarnja gimnastika. Da biste izgubili na težini i podstakli metabolizam, trebalo bi da odradite mali set vežbi svako jutro. Najbolji način da smanjite kilažu jeste jutarnji trening. Posle samo jedne nedelje razgibaćete sve mišićne grupe i podići formu. Sa samo osam minuta vežbe svakog jutra tokom 12 nedelja smanjićete težinu, oblikovati telo i steći veće samopouzdanje.
• Trčite ili pešačite. Fizička aktivnost je dobra za srce. Ne mora to da bude pravi trening, dovoljno je samo da šetate ili trčite. Pokušajte da svoju šetnju podelite u tri desetominutne serije kada prvu seriju hodate polako, zatim ubrzate, pa onda opet polako hodate. Fizička aktivnost smanjuje rizik od razvijanja srčanih bolesti, smanjuje krvni pritisak i popravlja nivo holesterola u krvi.
• Doručkujte. Doručak je najvažniji obrok jer tako dobijamo prvu dozu energije koja nam je potrebna da izdržimo naporan radni dan. Bez doručka, naše telo mora posegnuti za rezervama glukoze što nas zauzvrat ostavlja umornima i gladnima. Doručak je važan za održavanje težine i za podsticanje metabolizma.