Ruske specijalne službe čuvaju Kusturicu

Emir Kusturica

Proslavljenog srpskog filmskog režisera već izvesno vreme prate i o njegovoj bezbednosti brinu ruske službe bezbednosti, Spoljna obaveštajna službe Rusije ali i pripadnici Federalne službe bezbednosti (FSB).

Mesto gde provodi najviše vremena — Mećavnik, odnosno Drvengrad na Mokroj gori, ali dobrim delom i Andrićgrad u Republici Srpskoj, pokriveni su satelitskim nadzorom uvek kad se Kusturica nalazi u njima, ali i kada je na putu ka njima.

Ruska bezbednosna briga za Kusturicu pojačana je nakon što je dobio Orden prijateljstva od predsednika Rusije Vladimira Putina.

Emir Kusturica

Miroslav Lazanski tvrdi da je dovođenje Kusturice u vezu sa atentatom koji se dogodio u Sopotu, iako to nije imalo veze sa njim, označavanje njega kao mete.

„Kusturica je neko ko zastupa Srbe i naše interese, i zbog toga je meta broj 1 za džihadiste i sve koji su protiv Srba. Povezivanje njega sa atentatom u Sopotu i tvrdnje da je njegov život bio ugrožen je označavanja njega kao mete“, objašnjava Lazanski.

Lazanski tvrdi i potvrđuje da je Kusturica pod zaštitom ruskih službi.

„Ruske službe štite Kusturicu i prate njegovo kretanje. Ko bi hteo da ugrozi Kusturicu ušao bi u sukob sa ruskim specijalnim službama, a znamo koliko su one efikasne. Svi se sećamo onog koji je popio polonijum u Londonu“, kaže Lazanski.

 

Izvor: Pravda