Salo kaže da preterujete: ŠTA ZNAČI KADA SE MASNOĆA TALOŽI NA STOMAKU, BUTINAMA, RUKAMA…?

Salo kaže da preterujete: ŠTA ZNAČI KADA SE MASNOĆA TALOŽI NA STOMAKU, BUTINAMA, RUKAMA…?

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Pažljivo pogledajte svoje tijelo. Masnoća koja se nalazi u jednom ili drugom dijelu tijela ukazuje na to da u tijelu postoje neki poremećaji.

Naslage masti na bokovima
Ako primijetite da su se na bokovima pojavile masne naslage, to ukazuje na to da je štitna žlijezda poremećena, a masnoća “prisiljava” da se tiroidni hormoni talože na tim mjestima. Da biste spriječili dalje taloženje masti na ovim mjestima, nije dovoljno samo pridržavati se dijete, već morate izbjegavati upotrebu teških metala koji se nalaze u vodi iz česme i pasti za zube. Ako su već u tijelu, treba da ih pokušate ukloniti što je prije moguće.

Stomačno salo
Vjerovatno ste primijetili da se masnoća može taložiti na stomaku čak i kod mršavih ljudi. To sugeriše da osoba već duže vrijeme doživljava jak stres. Naučnici već dugo primjećuju da se kod stresa i depresije masne naslage pojavljuju, prije svega, na stomaku. Prvo morate dovesti u red nervni sistem, preporučuje se da pijete što više čajeva koji umiruju nerve. Tek tada se možete osloboditi nagomilanih masnoća na stomaku.

Naslage masti na leđima i butinama
Ako vam masnoća na butinama izgleda više ili manje poznata, onda salo na poleđini izgleda ružno. Ženama sa naborima na leđima veoma je teško da odaberu odjeću, na primjer, nemoguće je obući pripijenu haljinu ili prelijepo čipkasto donje rublje.

Naslage masti na bokovima i leđima ukazuju na to da njihov vlasnik veoma voli proizvode od brašna i slatkiše koji sadrže veliku količinu ugljenih hidrata. Kao rezultat toga, velika količina insulina počinje da se proizvodi u krvi. Da biste se na ovim mjestima riješili masti, samo treba da se odreknete brzih ugljenih hidrata, na primjer, bijeli hljeb treba zamijeniti hljebom od žitarica, a slatkiše – medom i voćem.

Salo na koljenima
Mnoge žene jednostavno ne obraćaju pažnju na takve masne naslage. Takav nedostatak uopšte ne ometa nošenje različitih odjevnih predmeta, osim toga, debela koljena i bokovi mogu se uspješno sakriti pantalonama. Međutim, ljudi koji imaju ove probleme, osjećaju se nelagodno.
Masnoća na ovim mjestima nastaje od prekomjernog oduševljenja slanom i slatkom hranom. Kao rezultat, višak tečnosti počinje da se akumulira u tijelu u predjelu koljena. Rješenje je jedno – morate smanjiti količinu slane i slatke hrane na minimum. Pored toga, preporučuje se da se jednom nedjeljno dogovaraju dani posta bez soli.

Naslage masti na grudima, nadlakticama i unutrašnjosti butina
Ovdje su navedena mjesta zavisna od hormona, a masnoća koja se akumulira u tim dijelovima tiojela ukazuje da krv sadrži veliku količinu ženskog hormona estrogena. U ovom slučaju potrebno je posjetiti ginekologa-endokrinologa koji će propisati odgovarajuću terapiju.

Broj pregleda:
35

2021-07-23
Aura Redakcija