Samo čašica ovog sirupa spašava život i uklanja masnoću u krvi!

Lijek koji uklanja masnoću u krvi,a istovremeno daje i brojne druge blagodati vašem tijelu,a potrebno je samo 2 sastojka. Temelj ovog lijeka je limun, i peršin koji se kuhaju od dva do tri sata.Danas je holesterol odnosno masnoća u krvi česta zdravstvena teškoća,može nastati dijelom zbog genetskih predispozicija, a dijelom zbog ubrzanog načina života kao i brze hrane. Normalna razina kolesterola između 4,60 i 6,20 mmol/l, te se ovaj sirup pokazao vrlo učinkovitim sredstvom  za masnoću u krvi.

Holesterol je jedan od oblika u kojem se javljaju masti. Holesterol je jako rasprostranjen u svim ćelijama našeg organizma, a pogotovo u nervnom tkivu. Javlja se u životinjskim mastima, ali ne i u biljnim. Holesterol je potreban za izgradnju ćelijskih membrana i proizvodnju par osnovnih hormona (kao npr. estrogen, adrenalin i testosteron).

Najveći dio holesterola javlja se u jetri, a može nastati i u sluzokoži crijeva i nadbubrežnim žlijezdama. Odatle se putem krvotoka prenosi sve do ćelija organizma. U krvi se transportuje tako što se veže za proteine gradeći lipoproteine.

Image result for holesterol

Sadržaj holesterola u hrani

Materije koje povećavaju nivo holesterola u našem organizmu:

  • Mliječne masti,
  • Puter,
  • Kokosovo ulje.

Prema gustini lipoproteini se dijele na:

  • LDL – Low Density Lipoprotein, lipoproteini koji su male gustine ili tzv. loš holesterol
  • HDL – High Density Lipoprotein, lipoproteini koji su velike gustine ili tzv. dobar holesterol

Holesterol se iz našeg organizma uklanja preko žuči, mala količina se gubi urinom, perutanjem kože, dok žene koje doje, gube nešto holesterola i preko svog mlijeka.

Sastojci:

1 kg limuna

3 l vode

5 – 6 vezica peršina

1 vrećica sode bikarbone

Peršun i limun staviti u posudu te na njih naliti tri litre vode zatim  kuhati na nižoj temperaturi oko dva do tri sata kako bi se sastojci dobro raskuhaju. Nakon toga ocijedite,ostavite da djeluje 1,5 litra prelite u staklenu ili bocu, te konzumirajte jednu rakijsku čašicu sirupa svakoga jutra prije jela dvije sedmice.

Image result for limunSoda bikarbona + limun

Ovo predstavlja moćni eliksir za sprječavanje i liječenje mnogih,bolesti pa čak i onog najgoreg oboljenja zvanog rak!

Ove dvije namjernice imaju veliku primjenu, jako su dobra za lice, za zube i za sam organizam.

Kada se ove namjernice konzumiraju stvara jaku baznu odnosno alkalnu sredinu, što je jako dobro za vaše zdravlje, pored toga limunov sok je izuzetno bogat vitaminom C koji je jako bitan za naš imunitet!

Ova moćna kombinacija koristi ne samo kao lijek, već i kao preventiva protiv stvaranja, podiže imunitet te i kao terapija za sprječavanje nastanka i za ubrzavanje procesa liječenja najrazličitijih vrsta oboljenja.

Naučno je dokazano da je ovaj napitak pravi spasitelj života,i ako je teško za vjerovati da nešto tako jeftino i dostupno može biti toliko efikasno.Mi zapravo govorimo o limunu i sodi bikarboni, i zaista su korisnijji od hemoterapije.

Image result for limun i soda

Istraživanja su dokazala da 10 000 puta bolji od hemoterapije.

To niste znali jer farmaceutskoj industriji bile bi izgubljene jer bi uzgubile milijerde dolara.

Studije su pokazale da limun voće za borbu protiv kacera jer ubija tumore i ciste, kada konzumirate limun pni se ne mogu hraniti u alkalnom okruženju,što dovodi do prijeciti njihov rast i eliminacije!

Kako se koristi soda bikarbona u kombinaciji s limunom?

Da bi ste pravilno upotrijebili sodu bikarbonu u kombinaciji s limunom,sve što trebate uraditi jeste da rastvorite u dvjesto pedeset mililitara vode i da u to dodate sok od jedne polovice svježe iscijeđenog limuna.

Zatim to dobro izmješate, i konzumirtae najbolje navečer!

Svako bi trebao redovno da konzumira bundevu, najbolje je organsku.

Bundeva

A mi vam donosimo recept uz koji će te se riješiti holesterola iz arterija!

Sastojci:

  • 100 gr bundeve
  • voda

Sve što trebate uraditi jeste oguliti 100 gr bundeve, staviti je u blender, sipati malo vode dok ne postane homogena smjesa.

Ovo je prava vitaminska bomba!

Konzumirate na želudac, 15-20 minuta prije doručka, ali ne koristite šećer i druge dodatke.Ova smjesa eliminisat će holesterol iz arterija te ga izbaciti kroz urin!Ovaj napitak će očistiti arterije i nakon konzumiranja osjećat ćete se osvježeno i energičnije.Ovaj recept za doručak je zaista nevjerovatan jer reguliše nivo šećera u krvi, uklanja masne naslage sa stomaka i snižava holesterol.

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja