Selena je dobila rak jajnika sa 24 godine; Danas detaljno opisuje kritične trenutke kroz koje je prošla i šalje važnu poruku ženama! (VIDEO)

Zdravlje

Selena je dobila rak jajnika sa 24 godine. Korona je zatvorila sve regularne bolnice i odložila preglede, a njena bitka za život postala je i bitka za glas svih onih žena, koje su usled bolesti izgubile samopouzdanje. Ona je uspela da održi zdrav duh pisanjem tekstova, javnim istupanjem i akcijama za borbu protiv kancera i vajanjem.

M.K.  |  Izvor: Prva TV  |  

.

Gostujući u emisiji “150 minuta” Selena je otkrila da li je imala bilo kakve tegobe koje su mogle da naslute da je reč o opakoj bolesti, a potom i kako se suočila sa dijagnozom.

– Kada sam čula potvrdu, dozvolila sam sebi da odžalim i da se sažalim na sebe, da kažem život nije fer, ovo nije fer, ja ovo nisam zaslužila. Isplakala sam se nekoliko puta, kaže Selena ističući da odustajanje nije bilo opcija.

– U suštini, imala sam sreću da su lekari jako brzo reagovali, da su shvatili da je moj slučaj ozbiljan. Poslata sam za Beograd, u Beogradu su se isto brzo nosili sa tim i imala sam veliku pomoć društvua “Progovori”, čija sam članica i danas, kaže ona.

Na pitanje koji momenti su joj bili najkritičniji, jer je imala težak operativni zahvat, kao i hemioterapiju posle koje je ostala bez kose, Selena objašnjava:

– Imala sam vrlo ozbiljnu operaciju gde sam ostala bez reproduktivnih organa, samim tim sam imala problem da se osećam ponovo kao žena i kao žensko biće, valjda to ide jedno sa drugim, tako su mi i potvrdili i utešili me. A kada je kosa počela da opada, shvatila sam da se krijem po dvorištu, da se krijem u kući, da ne izlazim napolje, tako da je to šišanje kose na ćelavo i objava slike na Fejsbuku za mene bio vrlo katarzičan moment. Ta knedla u grlu koja se stvarala godinama, jer su mene u kući zvali Ćutolog, u tom trenutku je odnešena. Odlučila sam da živim svoju istinu i da pričam svoju istinu, objašnjava Selena i priznaje da je u ovom svetu najviše nervira stigma.

– Nervira mi se to što se nameće ženama da moraju da budu nešto. Ne moraju da budu ništa, moraju da budu svoje. I ja sam kroz ovo sve dobila priliku da budem istinski svoja, bez izvinjavanja, bez suzdržavanja. Kroz razne priče i iskustva žena koje sam čula i koje su mene inspirisale, dobila sam želju da pričam o tome. Naravno i ja imam ogroman benefit od toga. Lepo je čuti da si nekom pomogla.

A šta Selena kaže kada joj se neko Seleni obrati sa problemom?

– Kažem im da je život jedan, da nećemo živeti kao kornjače i da prosto nema vremena za strah. Strah može samo da spreči i da zakoči, ne donosi ništa dobro.

Više o svemu kroz šta je Selena prošla, pogledajte u video-prilogu:

Read More