Šetajte se po snegu!

Hladno je. To vam se ne dopada i zbog toga vam se ne izlazi iz kuće. Jeste, obećale ste sebi da ovog puta nećete čekati leto da se “dovedete u red”, ali kako nekud da idete na trening kad je vreme tako hladno da ni nos ne želite da promolite iz kuće, sem ako baš morate? Plus, trenutno niste baš ni u finansijskoj situaciji da plaćate bilo kakav trening. Valjda ćete do leta uštedeti neki novac…

Ukoliko se delimično ili u potpunosti prepoznajete u ovoj priči, imamo predlog za vas: šetajte se po snegu! Ozbiljno! Znamo, ovaj predlog vam može zvučati čudno – šetnja po snegu je baš ono što ne želite – ali ako ga poslušate, imaćete višestruku korist.

Jedna korist je ta što će vam biti manje hladno. Što se više zavlačite u kuću i utopljavate, sve vam je slabija cirkulacija – a cirkulacijom krvi kroz telo vaša koža se zagreva. Dakle, ma koliko to paradoksalno zvučalo, što se više utopljavate, biće vam sve hladnije i obrnuto (dobro, nemojte ovo poslednje shvatiti baš bukvalno i izaći na sneg u šortsu i omiljenom letnjem topiću).

Druga korist je sledeća: šetnja po snegu je naporna. Verovatno ste i same primetile koliko vam je teže i koliko vas više zamara kad hodate po snegu (naročito po snežnim nanosima u neraščišćenim ulicama) nego kad hodate po dobro očišćenoj ulici. Drugim rečima, šetnja po snegu je odlična za trošenje kalorija i za trening – jako lepo ćete izvajati “kritične zone”. Još jedna prednost ovakvog treninga – besplatan je!

Da li vam se sada više dopada naš predlog? Ukoliko je odgovor “da”, utoplite se, obujte udobnu obuću i prošetajte se po snegu – pola sata ovakve šetnje dnevno će jako lepo uticati na vašu figuru, vaše zdravlje i vaše raspoloženje (svakako ćete se mnogo bolje osećati kad vam postane manje hladno uprkos mrazu, plus kad vidite svoje lepo izvajane butine i zadnjicu).

Da i ne spominjemo kako šetnja po snegu, ako nađete neki koji je onako lepo beo (umesto bljuzgavice, koja se vrlo brzo napravi po gradovima), može da izgleda romantično…