„Sevap“: Energija i kreativnost mladih sa juga Srbije

Foto: Vuk Šarić

To je nevladino, neprofitno udruženje osnovano avgusta 2019. godine sa ciljem poboljšanja kvaliteta života ljudi. Naziv „Sevap“ potiče iz turskog jezika i znači „pomoći nekome kome je pomoć zaista potrebna, a ne očekivati ništa zauzvrat“.

Članovi se trude da na što bolji način unesu razonodu u svakodnevni život sugrađana organizovanjem raznih aktivnosti, humanitarnih akcija, kao i ulepšavanjem svoga grada na kreativne i zdrave načine. Promovišu društveno odgovorne vrednosti, kulturu i edukaciju sa namerom stimulisanja proaktivnog delovanja ljudi u svojoj zajednici.

Počeli su sa dobrim delima za svoj grad. Do sada je nekoliko aktivnosti uspešno realizovano – oslikavanje murala „Vlasotinački sinovi“ na šetalištu, postavljanje drvenih tabli sa citatima poznatih pisaca, filozofa i mislilaca, akcija čišćenja grada tokom Svetskog dana čišćenja, organizovanje večeri salse…

Ideja ima mnogo, kako kažu članovi udruženja, ali neće žuriti. Ciljevi „Sevapa“ su, između ostalog, prikupljanje humanitarne pomoći onima kojima je potrebna, promovisanje kulture, sportske i akademske svesti, zaštita i poboljšanje životne sredine, kao i edukacija i stručno usavršavanje mladih i drugih stručnjaka.

Original Article