SLANINA, PRŠUT I SALAMA POMAŽU VAŠEM ZDRAVLJU: Evo zašto je dobro uvrstiti ih u svoju prehranu

Dusko Jaramaz/PIXSELL

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE

+
AAA

SLANINA, PRŠUT I SALAMA POMAŽU VAŠEM ZDRAVLJU: Evo zašto je dobro uvrstiti ih u svoju prehranu

Autor: Dnevno.hr

Proteini životinjskog porijekla sadrže više aminokiselina, koje su od vitalnog značaja za izgradnju i rast novog mišićnog tkiva, kao i za pomoć ljudima da bolje toleriraju tretmane raka kao što je kemoterapija, zaključak je najnovijih istraživanja.

Kada imate rak, većina proteina u vašoj ishrani treba biti zasnovana na mesu. Proteini poput crvenog mesa ili svinjetine imaju tendenciju da se loše ocjenjuju kada se pomješaju s obrađenim mesom poput pršuta, slanine i salame, koji su povezani s izazivanjem raka. Nažalost, postoji pogrešno shvaćanje da ako je jedna vrsta mesa loša, onda je i sve meso loše, ali to nipošto nije slučaj.

Prema novom mišljenju, stručnjaci za ishranu oboljelih od raka iz cijelog svijeta su pregledali dostupne znanstvene podatke i sugerirali da meso, riba, jaja, životinjski i mliječni proizvodi nude bolja svojstva izgradnje mišića od proteina na bazi biljaka, kao što su kao mahunarke.

“Liječenje raka također može da erodira mišiće zbog lošeg apetita, spavanja ili stresa zbog operacije, tako da je ljudima koji su podvrgnuti tretmanima potrebno više proteina nego zdravim pojedincima”, poručili su stručnjaci.

Količina proteina kojom osoba treba da održi mišiće znatno raste tijekom liječenja, a znanstvenici preporučuju da najmanje 65 posto ukupnog unosa proteina tijekom liječenja bude iz hrane životinjskog porijekla.

U kombinaciji s biljnim proteinima, to je vjerojatno najbolji način za podršku mišićima i izbjegavanje pothranjenosti. Trenutne preporuke sugeriraju da bi ljudi trebali konzumirati 1,2 do 1,5 grama proteina dnevno za svaki kilogram tjelesne težine tijekom liječenja raka. Najlakši način da se poveća unos jeste da se izvor proteina uključi u svaki obrok i užinu.

Autor:Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI


KAKO SE ZAŠTITITI

OPASNIJA OD KOLESTEROLA I ŠEĆERA! Ova kiselina koju rijetko provjeravamo razara naš organizam


NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE

SLANINA, PRŠUT I SALAMA POMAŽU VAŠEM ZDRAVLJU: Evo zašto je dobro uvrstiti ih u svoju prehranu


BOLJE JE SPRIJEČITI

RUKE SU VAM STALNO HLADNE? Zima ne mora biti jedini razlog! To može ukazivati i na probleme sa zdravljem


MELALEUCA ALTERNIFOLIA

PRIJATELJ SVAKE KUĆNE LJEKARNE: Ulje ove biljke ima moćna antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article