SLATKI LIJEK: 3 SOKA eliminisaće toksine iz vašeg tijela!

65

Dosadašnja istraživanja su pokazala da toksini mogu povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući različite vrste raka, bolesti kardiovaskularnog sistema i dijabetesa tipa 2. Eliminacijom toksina iz tijela ćete povećati razinu energije, pamćenje, koncentraciju i fokus. Osim toga, eliminacija toksina je neophodna za ljepotu i mladolikost.

Sok od šipka, ananasa i limuna

Šipak je odličan za detoksikaciju i sadrži više antioksidanata od zelenog čaja. Osim toga, jako je dobar izvor antocijanina koji štite DNA od oštećenja. Šipak će ublažiti upalu u tijelu i smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2 i različitih vrsta raka. Ananas je odličan izvor vitamina, a limun će ubrzati metabolizam.

SASTOJCI

Sok od cvekle, jabuke i kupina

Cvekla ima moćno detoksikacijsko djelovanje, jako je dobar izvor folne kiseline, mangana, kalija, željeza i vitamina C. Cvekla ima nisku kalorijsku vrijednost, a odlična nutritivna svojstva. Jabuka će pomoći u eliminaciji teških metala, a kupine će smanjiti razinu slobodnih radikala.

SASTOJCI

 

Sok od zelenog čaja i citrusnog voća

Zeleni čaj je odličan za detoksikaciju i bogat je izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu. Istraživanja su pokazala da zeleni čaj može smanjiti rizik od nastanka oštećenja jetre, a citrusno voće će zadovoljiti potrebu tijela za vitaminima

SASTOJCI