Spavate kraj uključenog ventilatora? Niste ni svjesni koliko to može biti loša ideja, napravite OVO!

Foto: Pixabay

ZA MIRAN SAN

+
AAA

Spavate kraj uključenog ventilatora? Niste ni svjesni koliko to može biti loša ideja, napravite OVO!

Autor: Dnevno

Budite se noću u znoju i zbog toga ste odlučili spavati uz upaljeni ventilator? Stručnjak za spavanje Mark Reddick istaknuo je prednosti, ali i upozorio na opasnosti koje vrebaju iz ovog načina rashlađivanja u vrućim ljetnim danima. Jeste li razmišljali što zapravo udišete u sobi u kojoj radi ventilator?

“Ventilator kontrolira temperaturu u sobi, osigurava cirkulaciju zraka i proizvodi šumove, za koje se zna da umiruju”, navodi Reddick i ističe da to može izazvati i alergijske reakcije. Zbog činjenice da je u zrako puno prašine i peludi koja zbog ventilatora lakše dolazi do vaših sinusa, oni koji pate od alergija, astme i peludkse groznice mogli bi se nači u problemu, tvrdi Reddick, piše Cosmopolitan.

Suh zrak koji proizvode ventilatori može isušiti kožu i grlo te izazvati iritaciju očiju, utjecati na nosne kanale i sinuse, što može dovesti do nakupljanja sluzi i glavobolje, a zbog hladnog koncentriranog zraka možete se buditi s grčevima i napetošću u mišićima.

Kako se onda rashladiti?

Stručnjak navodi da postoje načini kako se rashladiti noću bez da palite ventilator. “Tijekom dana zamračite sobu, pijte hladniju vodu i izbjegavajte alkohol i kofein, koristite pamučnu posteljinu i tuširajte se hladnom vodom”, navodi.

A onima koji ipak žele koristiti ventilator savjetuje da zalede nekoliko boca vode kako bi dobili hladniji zrak. Uz to savjetuje kakav ventilator kupiti upravo kako bi se zaštitili od neželjenih posljedica.

“Kad budete spremni za spavanje, stavite boce ispred ventilatora i osjetit ćete hladniji zrak. Uložite novac u ventilator koji se okreće, ali ne puše direktno u vas i nemojte ga držati uključenog cijelu noć”, zaključio je.

Autor:Dnevno

ZADNJE VIJESTI


OBRATITE POZORNOST

Trepavice vam opadaju samo s jednog oka? Odmah se obratite liječniku! Stanje može biti vrlo opasno


DAROVI PRIRODE

Suhe šljive nisu samo odličan prirodni laksativ: Evo zašto vam mogu pomoći da zadržite mladolikost lica


ZA MIRAN SAN

Spavate kraj uključenog ventilatora? Niste ni svjesni koliko to može biti loša ideja, napravite OVO!


RJEŠENJE ZA NEUGODNE PROBLEME

Ljeto je na vrhuncu, a ti i tvoji pasuzi ste si na Vi? Uz ova četiri priroda sredstva riješi se neugodnog mirisa i smanji znojenje

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article