Sprej za vene je praktično rešenje koje donosi trenutno olakšanje!

Sprej za vene je praktično rešenje koje donosi trenutno olakšanje!

Autor: Strainovic

Da li je težina u nogama, bol i otok vaš stalni pratilac? Možda je baš sprej za vene upravo ono što vam je potrebno?

Ima dana kada su vam noge kao od olova, stopala kipe iz cipela a svaki korak je ravan avanturi.

Takvih nekih dana najradije biste ostali u pidžami i mekim patofnama, nogu podignitih na jastučiće. Srkutali biste kapućino i čitali. Samo pusti snovi i neopisivi luksuz koji većina nas može samo da sanja. I takvog nekog dana morate se obući obuti i krenuti za svojim obavezama.

Mnogi od nas taj osećaj umora u nogama pripisuju samo lošem danu i čekaju da prođe. Može po nekad i to biti istina.

Učestalo ponavljanje neprijatnosti u nogama je znak da sa našim venama nije sve u redu.

Prvi opipljiv dokaz su paučinaste vene ili kako ih obično zovemo, popucali kapilari.

Paučinaste vene se najčešće javljaju na nogama i licu. Stručnjaci kažu da se 75 procenata populacije susreće sa ovim problemom.

Paučinaste vene su prva najava proširenih vena zato ih nikada ne treba tretirati samo kao estetski problem.

Javljaju se i kod muškaraca i kod žena obično u 40. Ili 50. godinama života. Faktori rizika su genetika, fotooštećemja, godine i stres, način života(previše stajanja ili sedenja), pušenje, gojaznost, trudnoća kod žena, hormonalne promene do kojih dovode kontraceptivne pilule.

Paučinaste vene nastaju kada sitne vene i kapilari koji se nalaze odmah ispod površine kože počnu da propšuštaju vrlo male količine krvi. Ta krv otiče u tkivo formirajući šare nalik paukovoj mreži na nogama.

Još uvek se paučinaste vene posmatraju samo kao estetski problem. S tim u vezi gledate kako da sakrijete vene što odećom što korektivnim kremama.

Iako paučinaste vene nisu tako ozbiljno medicinsko stanje kao što su proširene vene one su uvek indikacija drugih dubljih problema sa venama, pre svega lošu cirkulaciju.

Proširene vene su sledeći stepen u razvoju ozbiljne venske insuficijencije.

O tome koliko su oboljenja vena ozbiljan i rasprostranjen problem govori i činjenica da je izrodio čitavu liniju različitih kozmetičkih preparata koji na ovaj ili onaj način pomažu ublažavanju proširenih vena i kapilara.

vene gif

Tako danas možete kupiti kreme, serume, gelove za vene ali i sprej za vene i kapilare.

Jedni imaju za cilj da vam olakšaju simptome i pomognu u lečenju oboljenja.

Korektori i slični proizvodi imaju za cilj da sakriju spolja vidljive i ružne nepravilnosti na nogama.

Istraživanja svetskog tržišta donose podatak da je prodaja preparata za vene i kapilare, prošle godine porasla za 18 procenata.

Ostavljamo na stranu razlog povećane tražnje u nadi da nije u pitanju porast slučajeva proširenih vena već povećana briga o sebi.

Izaberite najbolji sprej za vene i kapilare

Niste uvek u situaciji da umorne noge podignete iznad nivoa srca, kako bi se krv vratila, ne možete izbeći mnogo sedenja i stajanja ali uvek možete imati sprej za vene kao prvu pomoć.

Tamara je bila u sličnoj situaciji. Njene noge su bile bolne i otečene i svaki dan je teže podnosila svoje obaveze. Dugo je zanemarivala problem, a onda kada je videla da vene neće same nestati, rešila je da učini nešto. Danas su njene noge opet lepe, vena nema, a ni bolova koji ih prate. Sve je rešila prirodnim putem. Zanima vas kako? Pročitajte njenu priču na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-prosirenih-vena-i-popucalih-kapilara/

Sprejeva za vene ima raznih, jer se proizvođači trude da idu u korak sa našim potrebama.

Mi smo odabrali da vam predstavimo dva najpoznatija.

Vazan sprej za varikozne vene

sprej za vene upotreba

Vazan sprej za vene je preparat za tretman proširenih vena i umornih nogu. Noseća aktivna materija je ekstrakt semena divljeg kestena. Divlji kesten je široko rasprostranjen prirodni lek za tretman problema sa venama.

Deluje protivupalno i smanjuje otok te ima pozitivan učinak na stanje vena i zgrušavanje krvi.

Blagotvornost njegove aktivne materije aescin je dokazana u brojnim studijama. Dokazano je da aescin značajno poboljšava subjektivne simptome kod pacijenata sa hroničnom venskom insuficijencijom kao što su grčevi u listovima, bol u nogama, umorne noge i otok članaka, iritiaciju. Štaviše, ekstrakt semena divljeg kestena je dokazan kao neškodljiv, tolerancija pacijenata na njega je dobra

Vazan sprej sadrži 1,4% escina. U sastavu ovog spreja nalaze se još i ekstrakt kore bele vrbe, aloje i hamamelisa ali i eterična ulja limuna i lavande. Vazan sprej uklanja osećaj teških, umornih nogu, smanjuje pojavu grčeva u nogama, kao i bol u listovima i stopalima. Ovo je efekat koji ćete osetiti kao trenutno olakšanje nakon što naprskate noge sprejom za vene. Dugoročni efekti su jačanje zidova vena.

Prednosti vazan spreja za vene su jednostavna primena, trenutno olakšanje, prodire u dublje slojeve kože i ne izaziva nikakve iritacije ili oštećenja kože.

Livariz sprej za vene i kapilare

Francuzi su dizajnirali novi sprej za vene. Zove se Livariz. On deluje tako što smanjuje spoljašnje znake proširenih vena i deluje preventivno

Zapravo, ovaj proizvod nam dolazi u vidu seta od dva proizvoda sprej plus krema.

Ovo mi deluje kao popsebna pogodnost. Sprej možemo uvek imati sa sobom i po potrebi naprskati noge u kancelariji, tokom putovanja ili duge vožnje. Krema je za kućni tretman kada ćemo se malo detaljnije posvetiti nezi umornih nogu. Krema zahteva utrljavanje te ćemo tako svojim bolnim i otečenim nogama pružiti itekako potrebnu i blagotvornu masažu.

Ovde saznajte sve o kremama za vene i njihovom dejstvu.

Ovaj sprej deluje na temelju kriogen tehnologije. Naime on ublažava bolove nastale disfunkcijom vena, led efektom tako što odmah rashladi obolelo mesto. Na taj način pacijent doživljava trenutno olakšanje simptoma odmah nakon primene Livariz spreja.

Evo koje su prednosti proizvođači ovog spreja naveli kao njegov glavni adut:

  • Čini da vaše neprijatne i ružne proširene vene nestanu
  • Napravljen je od prirodnih sastojaka
  • Hrani i neguje kožu
  • Redukuje otok nogu
  • Prednost je što ga slobodno možete koristiti i nekoliko puta dnevno kako biste održali osećaj svežine u nogama tokom celog dana.

Prve rezultate trebalo da očekujemo nakon dve nedelja a za 6 nedelja povratićemo svoje zdrave , glatke i lepe noge i to bez operacija, gutanja lekova.

Ne zanemarujte simptome!

Kako se odnosite prema svom telu je pitanje sa 1000 odgovora koji se mogu odnositi na sve i svašta, počev od toga da li smatrate da ste lepi ili ne pa do toga kako se negujete.

Ovde se zanimamo vašom reakcijom na bol i neprijatnost. Naime postoje dve vrste ljudi: Oni koji za svaku sitnicu trče kod lekara i u povratku pokupuju pola apoteke smrtno uplašeni za svoj život.

Na drugoj strani su oni koji trpe, ignorišu i zanemaruju koliko je to god dugo moguće sve u nadi da će proći samo od sebe.

Zlatna sredina je uvek najbolja.

Kod proširenih vena valja znati da je to progresivno oboljenje. Vaše vene će vas na vreme opomenuti bolom i osećajem težine u nogama. U sledećoj fazi ćete imati paučinaste vene. Posle njih vrlo verovatno dolazi do sledeće faze proširenih vena.

I tako korak po korak, neki pacijenti se na kraju suoče sa dubokom venskom trombozom koja je vrlo ozbiljno oboljenje sa brojnim posledicama opasnim po život.

Reagujte na prve simptome proširenih vena

Savremeni način života je okrutan prema našim telima. Ljudsko telo je dinamičan spoj, jedinstvena kreacja prirode. Kao uostalom sve u prirodi, i ljudsko telo je savršeno. Svaki i najsitniji njegov deo je funkcionalan. Međutim naša tela su savremenim načinom života stavljena u potpuno drugačiji kontekst. Mnogo sedenja, poslovi koji zahtevaju mnogo stajanja, vožnja automobilima umesto pešačenja.

Za zdravlje vena neophodno je dosta kretanja koje nam savremeni način života uskraćuje.

Kada se krećemo mišići svojim kontrakcijama, nalik moćnim pumpama, potiskuju krv iz nogu ka srcu. Kada mišična aktivnost izostane, cirkulacija se usporava te se deo krvi zadržava u venama nogu. Zidovi vena i venski zalisci slabe. Tada ćete iskusiti bol, otok i težinu u nogama. Ovo su prvi simptomi koje ne smete zanemariti čekajući da prođu sami od sebe. Razmislite šta radite pogrešno i šta odmah možete izmeniti u svojoj rutini kako biste održali zdravlje nogu i vena.

Sprej za vene vs gel za vene

sprej za proširene vene

Svako ko ima proširene vene i trpi simptome koji uz to idu a ne želi na operaciju pribegava lečenju simptoma.

Sprejevi, masti i gelovi se primenjuju spolja i od njih očekujemo da donesu trenutno olakšanje.

Ukoliko se pitate šta je pravi izbor za vas pokušaćemo da vam pomognemo pri izboru.

Vaš izbor treba da zavisi pre svega od stanja vaših vena i specifičnih simptoma koje trpite.

Sledeće o čemu treba da razmislite su vaše potrebe. Da li veći deo dana provodite izvan kuće, imate zgusnut raspored ili imate sasvim dovoljno vremena da se posvetite brizi o zdravlju svojih nogu.

Da li često putujete ili ne i slično?

Prirodni gel za vene sadrži obilje aktivnih lekovitih materija koje su ciljano iskombinovane da deluju na sve simptome koji prate popucale kapilare i proširene vene.

Prednosti gela za vene: veća koncentracija aktivnih materija koje dublje prodiru u tkivo utrljavanjem.

Prednosti spreja za vene: sprej je praktičniji, možete ga uvek imati u tašni i upotrebiti kad god poželite. Aplikacija je vrlo brza i jednostavna.

Ukoliko pred kraj radnog dana patite od olovno teških nogu, otečenih stopala i članaka sprej za varikozne vene će vam dobro doći kao instant rešenje. Preparati za spoljašnji tretman vena hlade deo tela na koji su naneti.

Grčevi su čest noćni posetilac osoba sa obolelim venama. U svoju večernju rutinu uvrstite prirodni gel za vene. Gelovi su vrlo prijatni za upotrebu.

Masaža za zdravlje vena

Da li instiktivno masirate otečene i teške noge kako biste sebi bar malo olakšali. Ukoliko naiđe grč opet je tu masaža kao prva pomoć.

Istina je da se samo masažom ne mogu izlečiti proširene vene međutim ona može biti vrlo blagotvorna u olakšavanju neprijatnih simptoma.

Za masažu će vam biti potrebno neko prirodno lekovito ulje za vene. Ukoliko ga nemate i sprej za vene je odličan preparat za masažu bolnih, otečenih nogu.

Masažom se poravlja cirkulacija, opuštaju se mišići, podstiče se limfna drenaža. Koža se tokom masaže zagreva i aktivne materije iz prirodnog gela prodiru dublje u tkivo, hlade, olakšavaju simptome i jačaju zidove vena.

Nakon jedne ovakve masaže noge su relaksirane a izgledi da vas grčevi probude iz sna se svode na minimum.

Iskustva sa sprejem za vene i kapilare

lično iskustvo vene i kapilari

Iskustva sapatnika su najbolja preporuka iz prve ruke. U potrazi za komentarima vezanim za sprej za vene i kapilare nismo saznali mnogo o samom spreju.

Ono što se nametnulo kao zaključak je da je sprej za vene praktičan preparat koji pruža trenutno olakšanje i zgodan je za poneti. Isto tako smo naučili da se preparatima za spoljašnju upotrebu okreću oni pacijenti čija venska insuficijencija još uvek nije za operaciju. Masti, gelovi i sprej se koriste za uklanjanje simptoma i lečenje kako se stanje ne bi pogoršalo i bolest ušla u sledeću, goru fazu.

Ono što se međutim nametnulo kao zaključak je činjenica da pacijenti mnogo češće biraju prirodni gel za vene od spreja. Uvek je prisutna opaska da je napravljen od prirodnih sastojaka, ne iritira kožu, izdašan, je , prija tokom masaže bolnih nogu, koža je negovana, glatka i čvrsta…

Naš zaključak: Priuštite sebi i gel i sprej to je najmanje što možete učiniti za svoje noge.

Ocena čitalaca
0/5

POVEZANI ČLANCI

Kako gojaznost utiče na proširene vene?

Zdravlje

Autor: Zorana Grujin

Kako toplota utiče na proširene vene?

Zdravlje

Autor: Biljana Jovanović

Alpski balzam za vene i sve što niste znali o njemu!

Zdravlje

Autor: Biljana Jovanović

Biljke za vene pomažu, a ove su najbolje!

Zdravlje

Autor: Zorana Grujin

Proširene vene od sedenja, istina ili mit?

Zdravlje

Autor: Strainovic

Proširene vene od stajanja i šta raditi kad se pojave!

Zdravlje

Autor: Ivana Stojanović

5 faza proširenih vena koje morate shvatiti ozbiljno!


Lifestyle

Autor: Strainovic

Glina za vene – super obloga ali i napitak!


Lepota

Autor: Zorana Grujin

Kako su povezani grčevi i proširene vene?


Zdravlje

Autor: plavsic

Kako ojačati zidove vena?


Zdravlje

Autor: Ivana StojanovićOriginal Article