Stiže spas za dijabetičare: Pronađen lijek koji će izliječiti šećer!

220

Revolucionarna terapija koji su otkrivli naučnici sa harvarda, liječenje dijabetesa sopstvenim matičnim ćelijama, najveće je otkriće u medicini poslije antibiotika.

Konačno bio mogao doći kraj svakodnevnim inzulinskim injekcijama, a komplikacije koje sa sobom nosi šećerna bolest kao što su otkazivanje bubrega, slijepilo, moždani i srčani udar- postaće samo dio prošlosti!

Osnova je stvaranje ćelija koje proizvode insulin iz matičnih ćelija,a taj tretman opisuje se kao “fenomenalno dostignuće koje će imati nesagledivi značaj u istoriji borbe protiv dijabetesa”.

Tim istraživača sa Harvarda je ranije objavio da je napravio “džinovski korak” u potrazi za lijekom za dijabetes tipa jedan.

Dag Melton je na čelu tima naučnika, čije dvoje djece imaju dijabetes. On je prije nekoliko godina obećao svojoj djeci da će pronaći način da ih izliječi i izgleda da je u tome uspio. Uspio je da se ćelije kože da  “pretvore” u ćelije koje proizvode insulin, a prvi laboratorijski testovi pokazali su se potpuno uspješnim.

Melton je rekao da je još samo jedan korak do cilja i da je prezadovoljan dostignućem.

Ispitivanja na ljudima će početi već za nekoliko godina,  kaže Melton. Njegov kolega sa Univerzitetskog koledža u Londonu rekao je da će posljedice ovog otkrića ukoliko se pokažae kao efikasno biti  isto kao ono sa početkom upotrebe antibiotika.