ŠTO UČINITI KADA NETKO KIŠE I KAŠLJE, A NEMATE MASKU? Profesor nudi jednostavan trik: ‘Pokušajte ovo, moglo bi pomoći’!

Foto: Pixabay

KORISTAN SAVJET

+

AAA

TO UINITI KADA NETKO KIE I KALJE, A NEMATE MASKU? Profesor nudi jednostavan trik: ‘Poku큄ajte ovo, moglo bi pomoi’!

Autor: Dnevno

Maske su i dalje najbolji nain da za큄titite sebe i druge od preno큄enja korona virusa. Meutim, 큄to uiniti u sluaju da se naete u dru큄tvu sumnjive osobe ili u situaciji koju procjenjujete rizinom, a pritom nemate masku?

Profesor Fredrick Sherman s amerike medicinske 큄kole Mount Sinai u New Yorku nudi koristan savjet 큄to uiniti kako biste barem malo smanjili kompromitaciju virusom.

Sherman ka탑e da ukoliko se naete u rizinoj situaciji ili ste u dru큄tvu osobe koja ki큄e i ka큄lje poku큄ate odmah izdahnuti kako biste izbjegli udisanje kapljica ili aerosola. “Stegnite usne da izdisaj traje du탑e. Okrenite glavu u potpunosti od osobe i poku큄ajte se udaljiti”, ka탑e profesor.

Ova metoda vas nee nu탑no za큄titi od zaraze, ali bi mogla smanjiti mogunost da udahnete virus u sluaju da je osoba u va큄em okru탑enju zara탑ena. Istra탑ivanja su pokazala da postoji vei rizik od zaraze ukoliko udahnete vee koliine virusa, a ulogu u tome mo탑e igrati i vrijeme koje ste proveli u dru큄tvu zara탑ene osobe”, rekao je profesor za asopis The Atlantic, a prenio je Huffington Post.

Ovim putem vas pozivamo da po큄tujete preporuene mjere Sto탑era- dr탑ite distancu, nosite masku i izbjegavajte okupljanja. Budite odgovorni.

Autor:Dnevno

ZADNJE VIJESTI


KORISTAN SAVJET

TO UINITI KADA NETKO KIE I KALJE, A NEMATE MASKU? Profesor nudi jednostavan trik: ‘Poku큄ajte ovo, moglo bi pomoi’!


PRIORITETNI STARIJI OD 65 GODINA

STI탐E CJEPIVO PROTIV GRIPE! Cijepljenje bi moglo poeti izmeu 15. i 20. listopada


PAZITE SE

IRI SE KORONAVIRUS, ALI I PREHLADE: Ovo je top 5 savjeta za za큄titu! Sezona poinje


PROTEINI SU VA탐NI

Proteini su va탑an dio prehrane i imunolo큄kog sustava. Evo za큄to…

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrijeanja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Dnevno.hr koristi kolaie (cookie) za pru탑anje boljeg korisnikog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica sla탑ete se s kori큄tenjem kolaia i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka (Vi큄e informacija).PrihvaamOriginal Article