Svaki peti u Srbiji nema seks u braku

Foto: Pixabay/StockSnap

Brojna istraživanja pokazala su da je seks jedan od najvažnijih elemenata za funkcionisanje zdravih partnerskih odnosa. Tim povodom napravili smo anketu sa pitanjem “Da li ste zadovoljni učestalošću seksualnih odnosa?”, na kojoj je glasalo 547 građana.

Ukupno 54 odsto glasalih izjasnilo se kako nisu zadovoljni učestalošću seksualnih odnosa, dok je ostatak, odnosno 46 odsto njih rekao da jesu zadovoljni.

Na društvenim mrežama sproveli smo anketu sa istim pitanjem i rezultati su bili slični. Na Fejsbuku je glasalo oko 1.000 građana, od čega je čak 61 odsto njih izrazilo nezadovoljstvo učestalošću seksualnih odnosa, dok je 39 odsto navelo kako jeste zadovoljno.

Čak 64 odsto glasalih na Tviter anketi izrazili su nezadovoljstvo brojem seksualnih odnosa u svojim vezama, dok je 36 odsto reklo kako jeste zadovoljno, od ukupno 863 glasa.

Broj nezadovoljnih građana učestalošću seksualnih odnosa, u anketi na Instagramu, bio je još veći, tačnije 67 odsto, dok je 33 odsto zadovoljno ovim aspektom svog života.

Takođe, pitanje “Koliko često imate seks u braku?”, bilo je drugo u anketi na našem sajtu, gde je glasalo 869 građana.

Od ponuđenih odgovora, najviše glasača izjasnilo se da ima seks u braku jednom nedeljno, tačnije 33 odsto njih. Čak 28 odsto glasalih reklo je kako ima seksulane odnose sa svojim bračnim parterom dva puta mesečno. Veliki broj građana izjanio se kako uopšte nema seks u braku, odnosno 21 odsto, dok je 18 odsto glasalih navelo da ima seks svaki dan.

Mnogi su komentarisali našu anketu, a jedna građanka na našem sajtu smatra da je dokolica ključ uspeha u seksu.

“Gde veša, sudova i pelena pretekne za sledeći dan, nema se šta tu objašnjavati. Uz to, biološki nije dat isti intenzitet libida kod oba pola. Surovo je i svi su na gubitku. Svako nešto žrtvuje, produkt je porodica. Isto je i nezanemarljivo mišljenje o sebi kod žena – da li se oseća privlačno. Nema rešenja, samo objašnjenja zašto je većina na gubitku”, glasi komentar na našem sajtu.

Stručnjaci navode da je nedostatak seksa u braku sve češći razlog za pomoć psihoterapeuta.

Original Article