Svakodnevno koristite čudesnu mešavinu ova 3 sastojka kao prevenciju

Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Biber, prema istraživanjima, povećava efikasnost kurkume za čak 200 odsto.

“Američka doktorka, Karolejn Anderson, dala je u javnost vrlo jednostavan recept kojim se može spriječiti oboljevanje od raka. Reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka.

Ovo saznanje, prema rečima dr Andersena, zasnovano je na dve hiljade godina staroj tradiciji upotrebe ovih sastojaka u istočnoj Indiji, što je potvrđeno najnovijim zapadnim medicinskim istraživanjima.

Anderson je upozorio da ako koristite ova tri sastojka svaki dan, gotovo sigurno nema šanse da dobijete rak.

Recept:

Pomešajte 1/4 kašičice kurkume sa 1/2 kašičice maslinovog ulja. Dodajte mu veći prstohvat sveže mlevenog crnog bibera.

Pomešajte ova tri sastojka u šoljici. Ovu mešavinu možete konzumirati i samu, ali je dodajte u razna jela, supe i salate. Samo pazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, ove sastojke ne prokuvate, već ih dodajte na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih sa malo vode.

Šta tačno sprečava pojavu raka?

Doktorka je dala odgovor na svom blogu:

“Sve znanje leži u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiinflamatorne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji u smanjenju upale u telu od kurkume. Molekuli u kurkumi koji izazivaju ovaj antiinflamatorni efekat nazivaju se kurkumin”.

Nedavna istraživanja su pokazala da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što su rak debelog creva, prostate, mozga, dojke.

U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj mnogih karcinoma bio je potpuno sprečen.

Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razlaže u digestivnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka upotreba kurkume u kombinaciji sa biberom ili đumbirom.

Biber, prema istraživanjima, povećava efikasnost kurkume za čak 200 odsto. Anderson je naglasio i da je za uspešno prevenciju raka, ali i uništavanje ćelija raka ovu mešavinu potrebno koristiti nekoliko puta dnevno.

“Koristite ga što češće”, kaže Anderson i dodaje da mešavina, prirodni lek za rak, nema neželjenih efekata.