Svježe i zategnuto lice: Ova domaća krema će ​​ukloniti i dublje bore za samo 7 dana!

Jeste li znali da je koža organ?

Iako je izvan našeg organizma, koža se također smatra organom, a zapravo najobimnija od svih. S obzirom da je van organizma, koža je mnogo izloženija od bilo kojeg drugog organa, da bi je oštetili faktori, poput klime, sunčevog zračenja, bakterija i toksina životne sredine, i još mnogo toga. Zbog toga je izuzetno važno znati kako dobro voditi računa o našoj koži. Danas ćemo vam pokazati kako pripremiti sopstvenu kremu za bore za njegu i podmlađivanje kože za samo 7 dana.

Iako je tačno da danas imamo stotine kozmetičkih sredstava i zaštitnika za brigu o našoj koži, istinito je da postoji samo jedan nedostatak koji može dovesti do još komplikacija prilikom pokušaja borbe protiv nje. Govorimo o prirodnom starenju.

Šta god da radimo, vrijeme se nikad neće zaustaviti, i ova činjenica će se vrlo jasno shvatiti u našoj koži.

Related image

Bore, izražene linije, pileće noge … svi ovi detalji mogu postati noćna mora za svaku ženu.

Na pitanje kako ukloniti bore na licu farmaceutska industrijatakođe ima brojna rješenja koja nisu jeftina. Tržište je prosto preplavljeno preparatima koji, kako se ističe u reklamama, eliminišu ili ublažavaju posledice starenja. Najviše novca se troši na antirid kreme i losione protiv bora. Ne trebate izgubiti iz vida da na pojavu bora na licu utiču nepravilna ishrana, toksini koji vrebaju iz vode, hrane i vazduha, kao i  stres kojem smo svi izloženi. Uz samo malo volje i truda vi sami možete napraviti efikasne kreme za lice protiv bora i to prirodne.

Sada su velike farmaceutske kompanije uspjele da proizvode proizvode kako bi odložile prolazak vremena na našoj koži. Međutim, generalno, ovi proizvodi su napravljeni od čistih hemikalija koje iako pokazuju svoje pozitivne efekte u prvom stepenu, poslije nekog vremena izazvaju ozbiljne neželjene efekte za našu kožu i zdravlje.

Related image

S druge strane, imamo i domaću i prirodnu kozmetiku, koju možemo učiniti zasnovanim na 100 posto čistim i prirodnim sastojccima.

Zapravo, danas ćemo vas naučiti kako napraviti jednu od ovih prirodnih kozmetika kako biste odložili prolazak vremena na koži. To je jednostavno, jeftino i bez neželjenih efekata, što će vam donijeti mnogo više prednosti nego što je klasična konvencionalna kozmetika.

Pogledajte ispod kako napraviti vlastitu kućnu kremu protiv bora koja će hraniti i podmlađivati ​​kožu samo za nedelju dana.

Kućna krema protiv bora za obnovu kože za 7 dana

Sa ovom snažnom kućnom kremom protiv bora, možete njegovati kožu, temeljito ga očistiti, ukloniti nesavršenosti i mrlje, i naravno … podmladiti ga.

Image result for bore na licu

Sastojci:

-kašiku maslinovog ulja
-jedno žumance
-kašika meda
– kašika Vazelina

Priprema:

Da biste pripremili ovu fantastičnu domaću kremu protiv bora, morate samo rastopiti vazelin, a zatim ga staviti u veliku posudu i dodati ostale sastojke. Sve dobro miješajte, dok se ne postigne homogena priprema.

Prije nanošenja kućne kreme protiv bora na licu, dobro isperite lice i uklonite tragove šminke sa nje. Sada mokre prste stavite u kremu, a zatim nanesite na lice, nježno i uvijek vršite kružne pokrete. Pustite da krema odstoji ​​tri minuta na licu, a zatim je uklonite pamučnom krpom  i konačno operite lice hladnom vodom.

Kremu svakodnevno nanosite na lice, a nakon nedjelje će vaša koža postati zategnuta i lijepa, nesavršenosti će nestati i vaša koža će izgledati kao prije nekoliko godina!

Image result for bore na licu

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja