Terapeutkinja otkriva osam specifičnih znakova koji odaju da ste U POSEBNOJ VEZI koja i te kako može da ima BUDUĆNOST!

Ljubav i seks

Da vas neko pita šta za vas predstavlja kvalitetna veza, šta biste odgovorili? I ne, pritom ne mislimo da stavite roze naočare, nego da gledate iz stvarne perspektive u kojoj živite.

Izvor: zivim.gloria.hr/Ana Špoljarić  |  

Ilustracija Foto: George Rudy/Shutterstock

Ilustracija Foto: George Rudy/Shutterstock

.

Uprkos fazama, od početnog zanosa i idealizovanja do pokazivanja pravog sebe, zdravu vezu najviše ćemo zaista prepoznati prema međusobnim radnjama i ponašanjima jedno prema drugom. Prema terapeutkinji Britni Lindstrom, narednih osam znakova upućuju na to da je vaša veza zdrava i da bi mogla da ima veliku budućnost…

Njihovi prijatelji su i vaši

Znate onu izreku, veze dođu i prođu, ali prijatelji ostaju. Deo veze prema tome svakako znači i provođenje vremena sa prijateljima. Vreme kada je vaš partner spreman da vas upozna sa svojim društvom, veliki je korak. Štaviše, kada ti prijatelji postaju i vaši, to zaista nešto znači i govori o kvaliteti veze.

Zasmejavate jedno drugo

Često ga potcjenjujemo, a toliko toga dobrog nosi sa sobom. Smeh ne samo da veseli pojedinca već diže pozitivnu atmosferu svih prisutnih. Taj dobar osećaj veselja telo ni na koji način ne može da sakrije. Vaši neverbalni gestovi to svakako odaju. Kada u vezi možete iskreno da nasmejete svog partnera, to je znak kvalitetne veze.

Vaši argumenti su konstruktivni

Ipak, nemojmo se zavaravati da zdrava veza znači onu filmsku. Nipošto. Svađe su deo svakog para. Ipak, razlikujemo dobre od onih loših. Ako je rasprava konstruktivna i donosi zaključke iz kojih oboje učite umesto manipulacija i niskih udaraca, to je još jedan znak veze čiji su temelji građeni na čvrstom terenu.

Dobro vam je i kad ništa ne radite

Od jedan do pet, koliko vam je neprijatno kad u društvu nastane tišina? Jeste li osoba koja će reći bilo što samo da se prekine taj trenutak? Zdrava veza je ona u kojoj se osećate dobro uz svog partnera i onda kada zavlada savršena tišina.

Zbog njih želite da budete bolja osoba

U toksičnim vezama, partneri imaju tendenciju da u onom drugom pronađu najgore kvalitete, odnosno mane. Međutim, kvalitetna veza ima suprotan efekt u kojoj jedno iz drugog izvlačite ono najbolje. Međusobno se podstičete da zajedno rastete u bolju verziju sebe.

Zahvalnost

Parovi čija je veza čvrsta će uprkos nizu godina provedenih zajedno i dalje negovati ne samo lepe riječi, već i dela. Ne samo da će verbalno izražavati zahvalnost već će je pokazivati i malim gestovima ljubavi poput zagrljaja, cveća…

Dodiri koji znače

Poljupci, zagrljaji, držanje za ruke, maženje itd sve su to gestovi koji ukazuju na kvalitetu veze. Intimnost nije samo u fizičkom činu nego i emocijama, ranjivosti, otvorenost i iskrenost.

Razgovarate o budućnosti

Konačno, jedan od najvećih znakova da ste u vezi koja može potrajati je kada znate da vi i vaš partner imate zajedničku budućnost. Primetićete da partner stalno govori o vama i vezi što se odnosi na budućnost. Važan ste deo njegovog života i planova koje želi da deli sa vama.

Read More