Tetovaža – slika za sva vremena

215

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima obrazovanja i u svim zanimanjima. To da se priključujemo svetskim trendovima govori slika da je i kod nas tetoviranje jako zastupljeno.

tribalI tako… čitali ste, gledali, razmišljali i odlučili da je to prava stvar. Ok! Sada je na redu odabir slike. Bez obzira na to što cenimo individualnost i osobenost, mi ipak živimo u zajednici i stalo nam je do tuđeg mišljenja. Vaša tetovaža je odraz vaše ličnosti i ona puno govori o vama. Sama slika može da bude savršeno urađena, ali da li zaista želite da na svom telu nosite demone, serijski ubice ili seksualno eksplicitne scene?! Znači pamet u glavu i dobro se raspitajte šta sombolizuju leptir, mačka, određena kineska slova, ptice…

 

 

imagineSada prelazimo na mesto. Ukoliko ste zapošljeni ili planirate da se zaposlite u određenoj struci dobro razmislite na kom delu tela ćete uraditi tetovažu. Možda nisu svi poslodavci otvorenog uma ili jednostavno mesto nije  primereno sredini. Sjajno je vidjeti da danas sve više javnih i poslovnih ljudi imaju tetovaže, ali to ne znači da je prihvatljivo kod vašeg poslodavca ili klijentele profesionalnih radnika. Pre tetoviranja vrlo vidljivog područje vašeg tela, morate uzeti u obzir kako će to uticati na vašu okolinu.

 

 

U izboru mesta možda će vam značiti i ovi podaci:

tatoo_listNajviše bolno područje za tetoviranje:
Muškarci – stomak, kičma, grudi
Žene – gležanj, kičma, grudni koš

  Naša koža se satoji od više slojeva. Prvi sloj je epidermis, a ispod njega je dermis. Epidermis se svakog dana obnavlja pa je zato potrebno AllYouNeedsliku ‚‚utisnuti‚‚ dublje u dermis. Za to služi moderna mašinica. To je zapravo motor priključen na cev na čijem kraju se nalazi igla. Motor gura iglu gore /dole, i do tri hiljade uboda u minuti. Dubina je vrlo plitko postavljena, samo do sloja dermisa, dok mastilo kroz rupu izlazi kao kod penkala. Sve te male “tačke od mastila” na vašoj koži čine sliku tetovaže.

Kruže priče po Internetu da su neki uspeli da uklone tetovaže i dermoabrazijom, salibrazijom, posebnim kremama i drugim hemijskim pilinzima. Neki su to čak probali i izbeljivačem :w00t: